LOZNICI NOVI PROJEKTI: Uručeni sertifikati iz programa EU PRO Plus

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

28. 06. 2024. u 18:05

U Beogradu su uručeni sertifikati o podršci integralnim projektima koji su podržani kroz javni poziv iz programa pod nazivom EU PRO Plus.

ЛОЗНИЦИ НОВИ ПРОЈЕКТИ: Уручени сертификати из програма ЕУ ПРО Плус

foto V Mitrić

Na događaju kome su prisustvovali Emanuel Žiofre ambasador Evropske unije u Republici Srbiji i Tanja Miščević ministarka za evropske integracije, sertifikati su uručeni zameniku gradonačelnika Grada Loznice Petru Gavriloviću. Reč je o dva projekta u vrednosti 857 hiljada dolara za ntegrisanje sporta, rekreaciju mladih i civilnu zaštitu u Loznici“ i izradu Master plana za prostor bivše fabrike Viskoze .

Cilj projekta „Integrisanje sporta, rekreacije mladih i civilne zaštite u Loznici“ je multifunkcionalna rekonstrukcija prostora bivše kuglane u okviru Ustanove za fizičku kulturu „Lagator“. Rekonstrukcijom prostora bivše kuglane, predviđeno je formiranje Kluba za mlade i Centra za civilnu zaštitu. Takođe istim projektom predviđeno je organizovanje obuka za mlade za pružanje prve pomoći u vanrednim situacijama.

Ukupna vrednost ovog projekta iznosi 789 hiljada dolara. Od toga učešće programa EU PRO Plus iznosi 527 hiljada dolara, dok je učešće grada Loznice 262 hiljade dolara.

Izradom Master plana za prostor bivše fabrike Viskoze definišu se vizija, strategija i konkretne mere za razvoj prostora bivše fabrike. Osnovni cilj master plana kao dokumenta je da obezbedi uravnotežen i održiv razvoj, uzimajući u obzir ekonomske, socijalne, ekološke i kulturne aspekte.

Vrednost ovog projekta iznosi 68 hiljada dolara. Od toga učešće programa EU PRO Plus iznosi 54 hiljade dolara, dok je učešće grada Loznice 14 hiljada dolara.

Evropska unija je preko EU PRO Plus programa obezbedila više od 9,6 miliona evra za realizaciju 18 projekata koji će doprineti boljem životu stanovništva u 30 lokalnih samouprava, koje su prethodno razvile teritorijalne strategije.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJZGODNIJA MAMA: Skinula se Mirka Vasiljević - lepa glumica pokazala savršenu figuru (FOTO)