SKUPŠTINA GRADA NOVOG SADA ODRŽALA SEDNICU U STAROM SASTAVU: Novi saziv koče prigovori

Z. GRUMIĆ

29. 06. 2024. u 06:15

UBRZO nakon održanih lokalnih izbora u Novom Sadu predstavnici pojedinih izbornih lista počeli su da ulažu prigovore i žalbi Gradskoj izbornoj komisiji odnosno nadležnom sudu, čime je odloženo konstituisanje novog saziva Skupštine grada, pa je sednica novosadskog parlamenta, na kojoj je usvojen izveštaj o izvršenju lanjskog budžeta grada i doneto niz drugih odluka, održana juče u dosadašnjem odborničkom sastavu.

СКУПШТИНА ГРАДА НОВОГ САДА ОДРЖАЛА СЕДНИЦУ У СТАРОМ САСТАВУ: Нови сазив коче приговори

Z. Grumić

U proteklom postizbornom periodu podneto je više od 60 prigovora i žalbi, što navodi na zaključak da se nekim budućim odbornicima izgleda ne žuri da uđu u Skupštinu, izjavio je gradonačelnik Milan Đurić.

- Grad ne može da stoji i čeka, mora da funkcioniše - rekao je Đurić i napomenuo da u Novom Sadu ni na jednom biračkom mestu izbori nisu ponovljeni.

Imajući u vidu da su predstavnici nekoliko izbornih lista juče podneli prigovor i na ukupni izveštaj o rezultatima izbora, u zakonskom roku od 72 sata nakon njegovog objavljivanja, to će dodatno da otegne proces konstituisanja nove Skupštine.

- Čujemo da je opozicija podnela prigovor i na konačne izborne rezultate a ukoliko bude žalbi pa i kasnije povodom verifikovanja mandata, lako je moguće da do sredine jula nemamo okončane izbore, odnosno da do tada ne konstituišemo Skupštinu grada - istakao je aktuelni gradonačelnik.

Većina

GIK je u utorak usvojio ukupni izveštaj o rezultatima izbora za odbornike Skupštine grada, održanih 2. juna, prema kojem je Izborna lista "Aleksandar Vučić-Novi Sad sutra" dobila 87.791 glas, odnosno 52,55 odsto, što joj omogućuje 45 od ukupno 78 odborničkih mandata.

Predstavnici nekoliko izbornih lista, neposredno uoči sednice, u obraćanju novinarima ispred zgrade gradskog parlamenta izrazili su negodovanje zbog toga što će o bitnim pitanjima, poput zaduživanja Grada u iznosu većem od tri milijarde dinara radi isplata eksproprisanog zemljišta, odlučivati dosadašnji saziv Skupštine. Oni smatraju da bi o toj i ostalim temama trebalo da odlučuju novoizabrani odbornici.

Inače, na dnevnom redu bilo je oko 50 tačaka.


 


 


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET JE ZGROŽEN: Osuđeni pedofil učestvuje na Olimpijskim igrama Pariz 2024, evo i kako su ga pustili