KONZORCIJUM NOVI ZAKUPAC: Izdato osam dosadašnjih objekata Apotekarske ustanove u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

26. 06. 2024. u 13:08

Odlukom Komisije za sprovođenje postupka davanja u zakup nepokretnosti u javnoj svojini, osam objekata u vlasništvu grada Kraljeva koje je do sada koristila ovdašnja Apotekarska ustanova (AU) biće izdati u paketu pod zakup i to po mesečnoj ceni od 721.033 dinara sa PDV.

КОНЗОРЦИЈУМ НОВИ ЗАКУПАЦ: Издато осам досадашњих објеката Апотекарске установе у Краљеву

G.Šljivić

Tako će dosadašnjim apotekama od kojih su dve u strogom centru grada na Ibru i po jedna u naselju Ribnica, Raški, Mataruškoj Banji, Podunavcima, Stublu i varošici Ušće, narednih deset godina gazdovati konzorcijum koji čine Apotekarske ustanove „Great Pharmacy” iz Loznice i „Filly Farm” iz Velike Plane, čija je ponuda ispunila uslove Javnog oglasa.

- U tim objektima neće biti otvorene ni kladionice, ni kockarnice, već će to i dalje biti apoteke na usluzi našim građanima. Uslov je bio i da zakupac zadrži sve radnike u ovim objektima, da zaposleni redovno primaju plate, kao i da plaća gradu zakupninu – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

G.Šljivić

 

Izričito dodajući da se radi o izdavanju objekata u vlasništvu grada, a ne prodaji Apotekarske ustanove, gradonačelnik ističe i da su u uslove Javnog oglasa uključeni i Zaključci Skupštine grada.

- Oni se odnose na to da je zakupac u obavezi da omogući da se u jednoj od gradskih apoteka kao i do sada pripremaju medicinski preparati i da se zadrži praksa dežurstva tokom noći, vikendom i praznicima – naglašava dr Terzić.

Zaposleni i prestavnici sindikata AU, kako saznajemo, ne odustaju od dva sudska spora pokrenutih zbog sumnje u zakonsku regularnost odluka gradske vlasti, kao ni od zahteva za sprovođenje referenduma na kojem bi se Kraljevčani izjasnili o statusu ove ustanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru