UŽICE DOČEKUJE 2.500 SPORTISTA: Spremni za MOSI

N. J.

25. 06. 2024. u 12:08

Grad Užice će biti domaćin 59. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI), koje će u gradu na Đetinji, od 10. do 14. jula, okupiti oko 2.500 sportista iz 35 opština sa tromeđe Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

УЖИЦЕ ДОЧЕКУЈЕ 2.500 СПОРТИСТА: Спремни за МОСИ

Foto: A. Rovčanin

Takmičenje će se odvijati u 18 sportskih disciplina, tri su nove u odnosu na prethodno okupljanje: plivanje, vaterpolo za muškarce i basket 3×3 za muškarce i žene.

- Od trenutka kada je grad Užice od opštine Kolašin preuzeo titulu domaćina MOSI, počele su temeljne pripreme za ove sportske susrete, pa su tako pažljivo određeni smeštaj i ishrana, a istakla bih da su i bezbednost i aspekt zdravstvene zaštite na visokom nivou. Otvaranje 59. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara planirano je za 10. jul u 18 časova na Stadionu „Radomir Antić“ – najavila je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Nakon otvaranja goste i Užičane očekuje koncert Dejana Petrovića i Big benda u 21 čas. Koncerti u narednim danima počeće u isto vreme na Gradskom trgu i to: 11. jula nastupiće Amadeus bend, 12. jula Željko Vasić, i 13. jula grupa Kerber.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HOLIVUDSKI GLUMAC U BRAKU SA SESTROM: Kada su saznali da su u srodstvu uradili su nešto što bi malo ko smeo (FOTO)