POKLON IZ BUDIMPEŠTE SUBOTIČKOJ MUZIČKOJ ŠKOLI: Dobili harfu, posle vek i po otvara se novi odsek

J. L.

24. 06. 2024. u 05:00

ZAHVALjUJUĆI gestu Budimpeštanskog državnog orkestara koji je subotičkoj Muzičkoj školi darovao harfu, prvi put u 150-godišnjoj istoriji škole može da bude otvoren odsek za harfu.

ПОКЛОН ИЗ БУДИМПЕШТЕ СУБОТИЧКОЈ МУЗИЧКОЈ ШКОЛИ: Добили харфу,  после век и по отвара се нови одсек

foto: Muzička škola Subotica

Da harfa dođe upravo u Suboticu odlučila je Lenka Petrović, harfistkinja državnog simfonijskog orkestra "Koncerto Budapest", pošto joj je obezbeđen novi instrument. Time je načinjen prvi korak ka otvaranju novog odseka.

- Muzička škola ima sve instrumente na kojima deca mogu da sviraju i zaista nam je nedostajala još jedino harfa. Pošto su članovi državnog budimpeštanskog orkestra dobili nove instrumente, Lenka je dobila mogućnost odabere ustanovu kojoj će donirati harfu na kojoj je doskoro svirala, a cilj joj je bio da instrument dobije vojvođanska škola koja još uvek nema odsek za harfu. Tako je izbor pao na našu školu - priča Dragana Nikolić, direktorka Muzičke škole.

Posle godinu dana pregovora, harfa je stigla u najveći grad na severu Bačke.

- Ova donacija će svakako doprineti unapređenju obrazovanja u našoj školi. Možemo da se pohvalimo da su naši đaci osvojili više od 50 nagrada na republičkim takmičenjima. Zato mislim da smo zaslužili da imamo jedan instrument kao što je harfa i verujem da će nam resorno ministarstvo dati saglasnost da otvorimo taj smer i da će uskoro početi nastava harfe - dodaje direktorka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO