U NOVOM SADU STARTOVALA MEĐUNARODNA REGATA „VODE VOJVODINE“: Akcenat manifestacije ove godine je na promociji ribolova

Z. G.

21. 06. 2024. u 13:39

NA 14. međunarodnoj regati „Vode Vojvodine“, koja je danas krenula od Sunčanog keja u Novom Sadu, učestvuje oko 250 ljubitelja plovidbe iz regiona, koji će na 90 plovila prevaliti kružnu rutu dužine 320 kilometara.

У НОВОМ САДУ СТАРТОВАЛА МЕЂУНАРОДНА РЕГАТА „ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ“: Акценат манифестације ове године је на промоцији риболова

JVP Vode Vojvodine

Nautičari, među kojima su i posade iz Austrije, Slovenije i Hrvatske, tokom devetodnevne regate ploviće Dunavom, Tisom i Kanalom Dunav-Tisa-Dunav, na ruti Novi Sad – Babatovo – Bečej – Srbobran – Ruski Krstur – Karavukovo – Bačka Palanka – Novi Sad.

- Činjenica je da svake godine mnogo ljubitelja plovidbe iz čitavog regiona dolazi u sve većem broju, što govori o popularnosti i interesovanju za regatu – izjavio je član Gradskog veća Milorad Radojević uoči starta polvidbe.

On je tom prilikom naglasio da je ta regata značajna ne samo za promociju rekreativne plovidbe i prirodnih bogatstava na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, ona doprinosi podizanju ekološke svesti građana, nego i za promociju turističkih i nautičkih potencijala ovog regiona.

Izvršna direktorka Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“ Danka Vasiljević je istakla da je ove godine akcenat na promociji ribolovnih voda i ribolova.

- Svi učesnici regate dobiće na poklon štap za pecanje, a u tom sportu oprobaće se i deca i odrasli na takmičenju koje će biti održano 25. juna u Srbobranu, na novoizgrađenim pecaroškim mestima – napomenula je ona i dodala da regata ima i humanitarni karakter budući da će učesnici sakupljati plastične čepove i u saradnji sa Udruženjem „Čepom do osmeha“ doprineti kupovini dečje hodalice za četrnaestogodišlju devojčicu iz Futoga.

Kraj regate biće u znaku obeležavanja Međunarodnog dana Dunava na Štrandu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!