VOJNI POLIGON "PESKOVI": Obuka za podoficire Vojske Srbije

D. N.

21. 06. 2024. u 11:46

VELIKO GRADIŠTE - Profesionalni vojnici koji od aprila pohađaju osnovni kurs za podoficire, uspešno su završili stacionarno logorovanje na poligonu „Peskovi“ kod Velikog Gradišta.

ВОЈНИ ПОЛИГОН ПЕСКОВИ: Обука за подофицире Војске Србије

D.N.

Ovaj oblik obuke na terenu realizuje se na kraju prvog modula kursa u Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić“, a polaznicima pruža priliku da u praksi primene i provere do sada stečena osnovna vojnostručna znanja za komandovanje odeljenjem.

Tokom višednevnih aktivnosti na poligonu, budući podoficiri, u uslovima približnim realnoj borbenoj situaciji, rešavali su različite taktičke i vatrene zadatke u ulozi komandira i zamenika komandira odeljenja. U nastavku, polaznike očekuje stručno-specijalistička obuka za podoficirske dužnosti u okviru svog roda ili službe, u trajanju od 12 sedmica, i, potom, u trećem modulu, tronedeljno stažiranje u jedinicama Vojske Srbije. Osnovni kurs za podoficire traje šest meseci, a pohađaju ga odabrani vojnici koji su prethodno završili liderski kurs.

Po završetku ovog usavršavanja, oni će biti unapređeni u čin vodnika i raspoređeni na odgovarajuće početne podoficirske dužnosti u Vojsci Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STIGAO NOVI JUSEIN BOLT! Ima 16 godina i upravo je zapanjio ceo svet kako trči na 100 metara (VIDEO)