"AGROSAVEZ" IMA BRAUNFILD POTENCIJAL: U Somboru predstavljena mogućnost reindustrijalizacije

J. L.

20. 06. 2024. u 18:32

U zgradi Županije u Somboru održan je Otvoreni Braunfild dan i okrugli sto na temu „Mogućnosti i pravci razvoja pilot lokacije Agrosavez“, u sklopu projekta „Reindustrijalizacija po principu braunfild je bolji od grinfilda“ (BBG).

АГРОСАВЕЗ ИМА БРАУНФИЛД ПОТЕНЦИЈАЛ: У Сомбору представљена могућност реиндустријализације

foto: Grad Sombor

Partnerstvo na projektu je formirano oko šest malih i srednjih opština u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Rumuniji, Crnoj Gori i Srbiji, dok je vodeći partner Privredna i industrijska komora Slovenije.

Glavni cilj projekta je unapređenje institucionalnih kapaciteta javnih vlasti i zainteresovanih strana u Dunavskoj regiji, uz istovremeno smanjenje socijalno – ekonomske i administrativne fragmentacije u procesima prostorne, ekonomske i ekološke transformacije.

-Predložena pilotska lokacija za ovaj projekat je nekadašnji „Agrosavez“, koji je u vlasništvu Grada Sombora i održava ga i upravlja sa njim JKP „Prostor“ Sombor. Koristeći se prethodnim iskustvima i projektima i primenjujući pristup na osnovu modela saradnje koji uključuje javni i privatni sektor, akademsku zajednicu i civilno društvo, radiće se na razvijanju i pronalaženju rešenja višeg nivoa upravljanja koja su prenosiva i omogućavaju stvaranje izvoljivih scenarija reindustrijalizacije prema principu BBG - objašnjavaju organizatori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZGAZIO GA JE! Šešelj najavio veliku političku promenu