OTVORENA SALA ZA KULTURNE PROGRAME: Jubilej vranjske Biblioteke

J. S.

19. 06. 2024. u 15:57

Povodom 145. godišnjice rada javne biblioteke „Bora Stanković“ u Vranju, u prisustvu brojnih zvanica, priređeno je otvaranje rekonstruisane sale za kulturne programe.

ОТВОРЕНА САЛА ЗА КУЛТУРНЕ ПРОГРАМЕ: Јубилеј врањске Библиотеке

Foto: J.S.

U ime domaćina na svečanosti je govorio director ove ustanove kulture Zoran Najdić koji je naglasio da su ”programski orijentisani na najkvalitetnija i najaktuelnija književna dela iz celog region”.

- Time smo postigli visok stepen prepoznatljivosti ne samo u zemlji, već i šire. Bili smo domaćini najeminentnijim piscima i to je, po meni, najispravniji put u promovisanju ne samo ustanove, već i kulture celog grada  -  naglasio je Najdić.

Danas je u Vranju o značaju dela Bore Stankovića govorila prof. dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović, dok su izložbu posvećenu Bori Stankoviću, pod nazivom „Kroz vreme i reči“ priredile Jasmina Knežević i Aleksandra Antić, više diplomirane bibliotekarke.

U okviru obeležavanja ovog značajnog jubileja u Vranju će gostovati Katarina Mitrović, autorka romana „Nemaju sve kuće dvorište“, biće dodeljene zahvalnice najaktivnijim čitaocima i organizovano i  predstavljanje  regionalnog autora Namika Kabila, pisca i reditelja, autora romana „Beskućnik“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAVIJAJ ZA OLIMPIJSKI TIM SRBIJE: BIG Šoping centri i Olimpijski komitet Srbije – podrška zlata vredna!