VREDNO TRENIRAJTE I MEDALJAMA NAS OBRADUJTE : Stipendije za mlade sportiste i trenere u Vojvodini (FOTO)

J. S.

18. 06. 2024. u 14:00

U OKVIRU 13. projekta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu „Sportski talenti Vojvodine“,predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković uručila je danas ugovore o stipendiranju mladim talentovanim sportistima i trenerima .

ВРЕДНО ТРЕНИРАЈТЕ И  МЕДАЉАМА НАС ОБРАДУЈТЕ : Стипендије за младе спортисте и тренере у Војводини (ФОТО)

Foto : Pres biro Pokrajinske vlade

Stipendije ukupne vrednosti 21 milion dinara dobilo je devedesetčetvoro sportista, uzrasta od 14 do 20 godina,dok je dodatnih sedam miliona raspodeljemno na 23 trenera.

Uručujući ugovore, predsednica Pokrajinske vlade u Novom Sadu Maja Gojković istakla da je da je cilj ovog programa “da prepoznamo, pratimo i finansijski podržimo perspektivne i talentovane sportiste na svom putu ka ostvarivanju vrhunskih rezultata kao i trenera bez kojih ne bi bilo uspeha mladih sportista.”

- Na nama, kao Pokrajinskoj vladi, je da nastavimo da vam obezbeđujemo što bolje uslove kako biste bili vrhunski sportisti, a na vama je da nastavite vredno da trenirate i da ostvarujete što zapaženije rezultate za svoje klubove i našu zemlju – kazala je Gojkovićeva.

Ona je podsetila na to da su pojedini stipendisti iz prethodnih generacija osvajali evropske i svetske medalje i bili učesnici Olimpijskih igara, kao što su Adriana Vilagoš, Laslo Đere, Mate i Viktor Nemeš, Simo Boltić i Marko Dragosavljević, Tamaš Kajdoči, Anja Crevar, Martin Mačković i brojni drugi.

Pokrajinska vlada je od 2016. do kraja 2023. godine uložila tri milijarde dinara u sportsku infrastrukturu i razvoj sporta.Zaključno sa jučerašnjim danom ugovore o stipendiranju potpisalo je ukupno 935 sportista i 182 trenera.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD U NEVERICI, RUSIJA ODUŠEVLJENA! Srpski navijači su uzeli bubanj, a onda... (VIDEO)