NAJLEPŠI MATURSKI PANO U KIKINDI: Kreacija vaspitača iz „Plavog čuperka“ zaslužuje pohvalu

Рада Шегрт
Rada Šegrt

21. 06. 2024. u 07:30

U KIKINDI se još neguje običaj da se slike učenika završnih razreda istaknu na zajedničkim panoima u izlozima trgovinskih i drugih radnji u centru grada.

НАЈЛЕПШИ МАТУРСКИ ПАНО У КИКИНДИ: Креација васпитача из „Плавог чуперка“ заслужује похвалу

Foto: R. Šegrt

Ovakva praksa postoji već decenijama i izlažu se panoi velikih, malih i najmlađih maturanata, odnosno učenika koji završavaju srednju i osnovnu školu, ali i dece koja će u septembru poći u školu, dakle koja su "završila vrtić".

Svi paoni liče jedan na drugi, na velikoj crnoj pozadini su fotografije, i retko se koji izdvoji drugačijim izgledom.

To se samo ponekad dogodi, kao ove godine i za to su se potrudili Milan Vašalić i Sonja Kiš, vaspitači iz vrtića "Plavi čuperak" Predškolske ustanove "Dragoljub Udicki". Oni su za svoju grupu mališana napravili pano koji pokazuje njihovu veliku kretivnost, koju su realizovali uz podršku roditelja.

Tako su u izlogu, pored fotografija malih "čuperaka" mesto našli stari kofer, gramofon, fenjer, plišani medo i stara stolica, knjige, radio-aparat, ogledalo i još nekoliko sitnica, zbog čega privlači pažnju prolaznika.

Svesrdna pomoć roditelja

RODITELjI su se, kao i uvek, rado odazvali i neposredno učestvovali u izradi delova nameštaja, laminatnog paravana, donosili su knjige, ramove, jutane džakove od kafe. Čak se i električar iz obližnje prodavnice ponudio da uradi LED rasvetu, istakao je Milan Vašalić.

- Zajednički portret generacije prikazuje naše četvorogodišnje druženje i proputovanje kroz najlepši deo detinjstva. Naša profesija je poziv ljubavi i zajedništva dece, vaspitača i roditelja. Takav je i naš pano. Mi smo dali ideju, a realizacija je bila zajednička. Sve je moguće kad se sjedine ljubav, mašta, trud, dobra volja, a sve podvučeno dečjim osmehom - nadahnut je, kao i uvek, Milan Vašalić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VILANDER ŠOKIRAO SVET: Nije čudno kada Đoković gubi!