ZNANJEM ZA ZELENU PLANETU: Svetski dan zaštite životne sredine obeležen na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin"

B. G.

05. 06. 2024. u 16:15

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" katedra za inženjerstvo zaštite živorne sredine organizovala je manifestacija "Znanjem za zelenu planetu, grin je in".  

ЗНАЊЕМ ЗА ЗЕЛЕНУ ПЛАНЕТУ: Светски дан заштите животне средине обележен на Техничком факултету Михајло Пупин

grad Zrenjanin

Nakon pozdravnih reči domaćina, doc. dr Mileta Kavalića, dekana Pupina prof. dr Milana Nikolića i prof. dr Bogdane Vujić, studentima i gostima se obratio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.   

- Grad Zrenjanin, u okviru Zelene agende preduzima niz mera i ulaže ogromna sredstva, kroz četvorogodišnji ciklus, uloženo je više desetina miliona evra, od saniranja nesanitarne deponije, nekadašnje gradske deponije u Zrenjaninu, zatim saniranje sadašnje gradske deponije i izgradnja prečistača otpadnih voda koja je u toku - istakao je gradonačelnik Zrenjanina, uz napomenu da je grad Zrenjanin od Ministarstva zaštite životne sredine dobio sredstva za sabirni kolektor otpadnih voda  i ozelenjavanje grada, kao i nove parkove, kanalizaciju i formiranje Zelenog saveta grada, sa idejom zaštite životne sredine.

U okviru kreativnih radionica predstavili su se dr Ljiljana Tubić sa Instituta za biološka istraživanja Siniša Stanković u Beogradu, dizajnerka Emilija Zdravković, neformalna grupa mladih Need For Green, Inženjeri zaštite životne sredine i Tehnički fakultet Mihajlo Pupin, tj. Katedra za inženjerstvo zaštite životne sredine, sa smera Odevno inženjerstvo.

URUČENE ZAHVALNICE   

   U okviru svečanosti dodeljene su i zahvalnice Tehničkog fakulteta za učešće na manifestaciji, a dobili su ih grad Zrenjanin i Zeleni savet grada, u čije je ime zahvalnicu od dekana Nikolića primila šef Odseka za zaštitu i unapređivanje životne sredine Gradske uprave Jelena Poučki.

U sklopu obeležavanja 5. juna Svetskog dana zaštite životne sredine, održana je i radno-svečana sednica Zelenog saveta grada Zrenjanina, na kojoj su predočeni aktuelni projekti i programi.

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„NEPOBEDIVI” OSVAJAJU PANČIĆEV VRH: Invictus Challenge by Mozzart i ove godine na Kopaoniku