ZAVESU SPUSTILI SA 17 NAGRADA: Gradsko pozorište u Jagodini sumiralo rezultate i dodelilo tradicionalna godišnja priznanja

Z. GLIGORIJEVIĆ

06. 06. 2024. u 06:30

UPRAVO završenu sezonu, u jagodinskom gradskom pozorištu obeležile su ukupno četiri premijere, 13 gostovanja širom Srbije - od Subotice do Leskovca - te 17 nagrada za izuzetnost scenske igre.

ЗАВЕСУ СПУСТИЛИ СА 17 НАГРАДА: Градско позориште у Јагодини сумирало резултате и доделило традиционална годишња признања

FOTO: Privatna arhiva

Zato su, posle izvođenja najnovije predstave "Poštar uvek zvoni dvaput", godišnje nagrade ovog umetničkog kolektiva dodeljene glumcu Nenadu Petroviću - za 30 godina uspešnog rada - ali i inspicijentu Zoranu Bulatoviću, i Kulturnom centru u gradu pod Belicom.

- Iza nas je više nego uspešna sezona. Mnogo se radilo, a od priznanja treba pomenuti nagradu za najbolju predstavu po oceni publike i žirija, nagrade za najbolju glumicu i glumca, kao i za epizodne uloge - navodi upravnik Gradskog pozorišta u Jagodina Petar Mitić.

Zadovoljstvo nije krio ni ovogodišnji laureat, jubilarac Nenad Petrović.

- Kada vam vaša kuća dodeli takvo priznanje, onda je to zaista nešto posebno. Našalio sam se i rekao da sam ovih 30 godina jurio nagrade, a narednih 30 ću da se opustim i da uživam u umetnosti - kaže glumac koji je obeležio teatarski život u ovom delu Srbije.

FOTO: Privatna arhiva

Nagrađeni inspicijent Zoran Bulatović - jedan od onih pozorišnih pregalaca koje publika nikada ne vidi, ali su i te kako važni za uspeh svakog izvođenja - veli da mu priznanje prija, ali ističe da je najlepše u svemu to što su članovi Gradskog pozorišta kao velika familija, pa mu je izuzetno lepo da radi u takvom kolektivu.

Direktorka Kulturnog centra u Jagodini Zorica Stojinović, takođe zahvaljujući na nagradi, kaže da je ona ustanovi na čijem je čelu, zapravo, novi podsticaj za dalju saradnju. I, ne samo u slavodobitničkom tonu, otkriva zajednički cilj - da predstojeći veliki jubilej, pola veka postojanja festivala "Dani komedije", obeleže i pokretanjem inicijative da se u Jagodini oformi i profesionalno pozorište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor