DRUŽILO SE I UČILO HILJADU MALIŠANA: Tradicionalna manifestacija u Novom Sadu „Grad humanosti“ u organizaciji „Čepom do osmeha“

Lj.P.

02. 06. 2024. u 11:59

TRADICIONALNA manifestacija „Grad humanosti“ u organizaciji Udruženja „Čeom do osmeha“, u subotu je na jednoj lokaciji obuhvatila niz događaja sa istom temom – ciljevima održivog razvoja, a bilo je više od hiljadu mališana. Pravili su mozaik od mplastičnih čepova i igračke od reciklabilnog materijala.

ДРУЖИЛО СЕ И  УЧИЛО  ХИЉАДУ МАЛИШАНА: Традиционална манифестација у Новом Саду „Град хуманости“ у организацији „Чепом до осмеха“

FOTO: Čepom do osmeha

FOTO: Čepom do osmeha

Događaj je bio posvećen umrežavanju organizacija iz ranjivih grupa, održivosti i kreativnosti mladih kroz niz aktivnosti koje promovišu zelene inicijative, empatiju i jačanje inkluzivnosti. Posetioci su prisustvovali prezentacijama i predavanjima inspoirativnih zelenih ideja u okviru „Sajma zelenih ideja“, da uživaju u dečjem eko-festivalu „Rastemo uz ekološka stvaralaštvo“ i učestvuju u mnogim aktivnostima koje ističu posvećenost boljoj i zelenijoj budućnosti za sve nas.

FOTO: Čepom do osmeha

Posetioci su imali priliku da voze bicikl sa Novosadskom bicilističkom inicijativom, a Udruženje studenata eklektrotehnike Evrope predstavilo je svija dostignuća. Pored toga, mogli su da probaju da voze električni automobil, a umetnici iz Beograda su oslikavali mural na materijalu od kog će se praviti 95 unkatnih torbi sa motivima koji su bliski zajednicama obolelih od retkih bolesti.

„Grad humanosti“, „Sajam zelenih ideja“ i festival „Rastemo uz ekološko stvaralaštvo“ podržale su Gradske uprave za kulturu i privredu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD