TURNIR "TROFEJ EVROPE" U STONOM TENISU: Internacionalno takmičenje u Beočinu od 30. maja do 2. juna, učestvuje 20 ekipa iz 13 zemalja

Lj.P.

28. 05. 2024. u 11:18

STONOTENISKI klub „Radnički 1972“ iz Beočina, organizator je i domaćin internacionalnog stonoteniskog turnira „Trofej Evrope“, koji će se uz podršku opštine Beočin od 30. maja do 2. juna održati u Sportskom centru „Beočin“.

ТУРНИР ТРОФЕЈ ЕВРОПЕ У СТОНОМ ТЕНИСУ:  Интернационално такмичење у Беочину од 30. маја до 2. јуна, учествује 20 екипа из 13 земаља

FOTO: I ADEMOVSKI

Na turniru će se okupiti 20 najboljih evropskih ekipa iz 13 zemalja, i to 12 muških i osam ženskih, koje su osvojile najviše plasmane na državnim ekipnim prvenstvima. Domaćin ovogodišnjeg takmičenja beočinski stonotenisku klub „Radnički 1972“, dvostruki je šampion Srbije i raspoređen je D grupu u konkurenciji muškaraca.

Predsednik kluba „Radnički 1972“ Mijodrag Grandić istakao je da je ovo velika čast ali i odgovornost za organizatore jer se finale „Trofeja Evrope“ prvi put igra u Srbiji kao i da na turnir dolaze izuzetni igrači.

Prema rečima predsednice opštine Beočin Biljane Janković, ovaj događaj biće još jedna prilika da Beočin pokaže gostoprimstvo i navijački duh tokom mečeva u kojima će učestvovati veliki broj takmičara, sportskih radnika i volontera.

- Velika je čast za Beočin da bude domaćin ovako značajnog takmičenja evropskog ranga ali i zadovoljstvo za sve naše sportske radnike i publiku jer mi volimo da kažemo da smo grad sporta i velikih sportista čemu svedoči dvostruka titula šampiona države naših stonotenisera - istakla je Janković i dodala da Opština Beočin prepoznaje uspeh svojih sportista te da je prošle godine nakon osvojene titule prvaka države i novčano nagradila beočinske stonotenisere sa po 50.000 dinara što je novina u Beočinu i primenjuje se na sve sportiste koji osvoje visoki plasman na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Predsednik kluba „Radnički 1972“ Mijodrag Grandić, istakao je da je ovo velika čast ali i odgovornost za organizatore jer se finale „Trofeja Evrope“ prvi put igra u Srbiji kao i da na turnir dolaze izuzetni igrači.

- Učestvuje dosta poznatih imena evropskog stonog tenisa tako da će konkurencija biti izuzetno velika- rekao je Grandić. - Mi kao šampionski klub uvek imamo zdrave ambicije i očekujemo dobar rezultat. Želim da se zahvalim Opštini Beočin na pomoći i svim partnerima na podršci ali i da pozovem sve ljubitelje stonog tenisa u Beočin.

Boje beočinskog „Radničkog 1972“ na predstojećem „Trofeju Evrope“ braniće igrači Bojan Crepulja, Zoltan Pete, Marko Petkov i internacionalac Mihajlo Pajkov.

Kapiten beočinskog kluba „Radnički 1972“ Bojan Crepulja istakao je da je klub uz pomoć Opštine Beočin, Stonoteniskog saveza Vojvodine i Stonoteniskog saveza Srbije uradio dosta na pripremama turnira i da se nada plasmanu Srbije u polufinale „Trofeja Evrope“.

- Naš klub igra u grupi D sa Švedskom i Slovačkom i poznati su nam sastavi tih ekipa i s toga mislim da uz dobru igru mi možemo da prebrodimo prvi deo i prođemo kvalifikacije sve do polufinala. Imamo razloga da budemo optimisti a nadamo se i podršci navijača - rekao je Crepulja.

Ceremonija svečanog otvaranja ovogodišnjeg „Trofeja Evrope“ biće upriličena u petak, 31. maja u Sportskom centru „Beočin“ u 9 časova.

Takmičarski deo turnira počinje utakmicama 1. kola grupne faze gde će se susresti po tri ekipe od kojih najbolje dve prolaze kvalifikacije. Mečevi će se igrati od 9.30, 12.30, 15.30 i 18.30 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE ZNAM NI GDE DA GA SAHRANIMO Otac vehabije koji je upucao žandarma - Vaspitavali smo ga i trudili se, vrbovali su mi dete i oteli ga