KINESKA DELEGACIJA U JAGODINI: Palma dogovorio saradnju sa gradom Zibo

Z.U.

27. 05. 2024. u 20:00

U JAGODINI boravi političko privredna delegacija kineskog grada Zibo koji ima 4.700.000 stanovnika i nalazi se u okrugu Huantai u pokrajini Šandong.

КИНЕСКА ДЕЛЕГАЦИЈА У ЈАГОДИНИ: Палма договорио сарадњу са градом Зибо

Foto: Grad Jagodina

Kinesku delegaciju je primio predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma:

- Kineski i srpski narod su prijateljski narodi i između naše dve države postoji i Sporazum o slobodnoj trgovini. Jagodina je zainteresovana za saradnju sa gradom Zibo. U Jagodini postoji jedna kineska fabrika i dve robne kuće čiji su vlasnici Kinezi. Naši kineski prijatelji prihvatili su nas poziv i već 20. juna doći će još jedna delegacija kineskog grada Zibo na čelu sa njihovim predsednikom.

Potpredsednica Narodne asocijacije Ziboa za prijateljstvo sa stranim zemljama Ma Juling izjavila je da taj grad želi da Jagodina I Zibo postanu prijateljski gradovi:

- Mi smo obišli grad Jagodinu i mogu da kažem da su Jagodina I Zibo usklađeni gradovi i zato smo i došli u Jagodinu. Zibo ima raznovrsnu industriju i turistički je, kulturni i sportski centar kao i Jagodina. Vas gospodine Markoviću pozivamo da budete naši gosti u Kini, zahvaljujemo Vam se na gostopromstvu i naša želja je da Zibo i Jagodina postanu prijateljski gradovi. Predsednik Skupštine grada Zibo doći će 20. juna u Jagodinu.

Kineska delegacija, u kojoj su generalni menadžeri fabrika koje se bave proizvodnjom auto delova, električnih kablova, livenje mašina, modernim tehnologijama i robotikom obisli su industrijsku zonu u Jagodini, fabrike Fišer, Sot farm, Feman i kompaniju Visokogradnja inženjering, kao i jagodinski turistički kompleks.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO