KONCERTNA DVORANA U DOMU VOJSKE: U Leskovcu od jeseni kreće adaptacija objekta za budući multifunkcionalni prostor

Игор Митић
Igor Mitić

28. 05. 2024. u 06:45

PROŠLO je mnogo godina od ideje da se velika bioskopska sala nekadašnjeg Doma Vojske u Leskovcu adaptira u kocertnu dvoranu, ali lokalna samouprava nije odustajala od tog projekta i konačno je uspela da obezbedi adekvatne izvore finansiranja koji će omogućiti rekonstrukciju svih 2.880 kvadrata ovog višespratnog zdanja u centru grada.

КОНЦЕРТНА ДВОРАНА У ДОМУ ВОЈСКЕ: У Лесковцу од јесени креће адаптација објекта за будући мултифункционални простор

foto: I. Mitić

Radovi na njegovoj obnovi mogli bi da počnu na jesen. Prva faza trebalo bi da bude završena do narednog leta, a druga najkasnije početkom 2026. godine.

Buduća koncertna dvorana, sa najmanje 400 mesta, imaće multifunkcionalnu namenu uz najmoderniju tonsku i svetlosnu opremu i mogućnost prilagođavanja raznovrsnim događajima. U njenom holu biće oformljen svojevrsni izložbeni prostor. I letnja bašta, od oko 300 metara kvadratnih, dobija višenamensku pozornicu, dok će deo nekadašnjih kancelarija i sala biti adaptiran tako da tu može da se preseli leskovačka Muzička škola "Stanislav Binički".

foto: JP Urbanizam i izgradnja

- Projekat će biti realizovan u dve faze, a njegova ukupna vrednost iznosi nešto više od 2,4 miliona evra. Sredstva je obezbedila Vlada Srbije, uz podršku Banke za razvoj Saveta Evrope. Uskoro završavamo izmenu tehničke dokumentacije kako bi je uskladili sa željenim sadržajem i pripremili za izdavanje nove građevinske dozvole - ističe Vladimir Kostić, menadžer projekta.

Gradonačelnik

- BAŠ kao što u porodici brinemo jedni o drugima tako u i našem gradu težimo da stvorimo okruženje u kojem svako može da raste i da se razvija. Ovaj projekat donosi pozitivne promene i zato smo bili uporni i došli do željenog cilja - zaključio je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

foto: JP Urbanizam i izgradnja

Moderna dvorana će olakšati i unaprediti organizaciju mnogih već etabliranih manifestacija, od filmskog do nekoliko festivala klasične muzike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

TAKVI LJUDI SU RETKI: Ceca pozajmila pare Đorđu Davidu posle saobraćajne nesreće u Severnoj Makedoniji