VASKRŠNJI KONCERT U PARAĆINU: Veličanstven nastup učenika OMŠ „Milenko Živković“ (FOTO)

Z. R.

05. 05. 2024. u 11:47

CRKVA Svete Trojice u Paraćinu jutros je bila prepuna vernika koji su proisustvovali velikoj vaskršnjoj liturgiji, nakon čega je u svečanoj crkvenoj sali održan „Vaskršnji koncert“ učenika tamošnje Osnovne muzičke škole „Milenko Živković“.

ВАСКРШЊИ КОНЦЕРТ У ПАРАЋИНУ: Величанствен наступ ученика ОМШ „Миленко Живковић“ (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

U pitanju je tradicionalni nastup, četvrti po redu, kojim se ova škola priključila obeležavanju velikog i najradosnijeg hrišćanskog praznika, a ta tradicija će biti nastavljena, rekao nam je Vladimir Stanojević, nastavnik solfeđa u OMŠ „Milenko Živković“ i ujedno dirigent Crkvenog hora „Sveti Georgije“ pri Crkvi Svete Trojice.

- U programu učestvuje četrdesetak učenika naš muzičke škole, od kojih neka deca pevaju i u crkvenom horu, a ove godine naši gosti su iz osnovne škole u Sikirici, koji će takođe nastupiti. Osim školskog horića, nastupili su kamerni ansambli i solisti, i izveden je duhovni i svetovni program, te klasičan program koji deca uče u školi.

Posetioci su burnim aplauzima pozdravljali svaku izvedenu numeru, a program je bio zaista veličanstven, u skladu sa praznikom.

Među brojnim posetiocima bio je i predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)