KRUPANJSKI PLANINARI U AKCIJI:Uče o prirodi i luvaju je

V. Mitrić

30. 04. 2024. u 08:34

U organizaciji Planinarskog društva "Pokreni se" iz Krupnja juče je u Beloj Crkvi realizovan prvi dan trodnevnog Kampa za mlade planinare za učenike viših razreda Osnovne škole "Žikica Jovanović Španac" iz Bele Crkve.

КРУПАЊСКИ ПЛАНИНАРИ У АКЦИЈИ:Уче о природи и лувају је

foto v mitrić

Zahvaljujući lepom prolećnom vremenu pedesetak polaznika je uživalo u brojnim sadržajima koji nikada nisu viđeni u tom delu zapadne Srbije.         

Predsednik PD "Pokreni se" Dušan Žugić govorio je deci o planinarstvu i predstavio osnovne planinarske tehnike koje će im olakšati kretanje i aktivan boravak u prirodi. Radio-amateri iz Beograda i Zrenjanina su decu prvi put upoznali sa  radio talasima i značaju održavanja veze  na terenima bez prijema signala mobilnih uređaja. Pešačenje do legendarnog Rađevog kamena je oduševljenu decu provelo kroz predivne krajeve pitome Rađevine.

Na lokaciji posvećenoj vitezu Rađu deca su uživala u pesmi i igri, gde su sproveli i akciju čišćenja otpada sakupivši desetak džakova smeća i postavili tablu obaveštenja "Ovde je bila deponija". U saradnji sa MZ Bela Crkva sav otpad je tokom dana odnet sa lokacije. U povratku su pevali,  govorili ekološke parole i upoznavali meštane sa potrebom zaštite životne sredine kako bi živeli u zdravijem okruženju.

- Ekološka patrola je uključila čišćenje dvorišta škole, gde je izveden i dramski igrokaz -priča Žugić. - Na kraju prvog dana deca su učestvovala u sportskom nadmetanju na pripremljenom poligonu. Za, danas, drugi dan Kampa planirane su radionice i predavanja na temu planinarstva i sveta gljiva i lekovitog bilja, obilazak divlje deponije prema selu Stave u  cilju pokretanja inicijative za njeno čišćenje. Dan će završiti sportskim aktivnostima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici