DRUŽENJE S POLICAJCIMA I VATROGASCIMA: Projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ u Novom Sadu

Lj.P.

22. 04. 2024. u 15:28

NOVOSADSKI osnovci, juče su imali priliku da kroz druženje sa policajcima i vatrogascima saznanjju sve o njihovim poslovima, ali i da vide vozila i opremu i službenog psa. Đaci koji su posetili manifestaciju povodom prijekta „Zajedno i bezbhedno kroz detinjstvo“ koje Ministarstvo unutrašnjih poslova realizuje tokom školske 2023/2024. godine, mogli su da se oprobaju i u veštinama penjanja na veštačku stenu

ДРУЖЕЊЕ С ПОЛИЦАЈЦИМА И ВАТРОГАСЦИМА: Пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“ у Новом Саду

FOTO: Lj.P.

Cilj ovog projekta su podizanje svesti učenika osnovnoih škola o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtelnom okruženju, učenje veštine nenasilnog rešavanja konflikata i pomoći drugima u nevolji, usvajanje znanja o bezbednom ponašanju u saobraćaju i vanrednim situacijama.

FOTO: Lj.P.

Jedan od ciljeva projekta jeste i da naši najmlađi razumeju i zapamte da uvek, u svakoj situaciji, mogu i treba da se obrate za pomoć, savet ili informaciju pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova. Zato se ovaj projekat i zove „Zajedno kroz bezbedno detinjstvo“i to je naša najvažnija poruka.

FOTO: Lj.P.

Projekat podrazumeva aktivno učešće učenika u usvajanju znanja iz svih navedenih tema, uključujući onlajn kvizove i praktičnu primenu, jer će biti u prilici da sami formiraju timove za zaštitu od nasilja i da odlučuju u pretpostavljenim slučajevima nasilja ili diskriminacije kao neko ko se zaista našao u takvoj situaciji.

FOTO: Lj.P.

Jedan od ciljeva projekta jeste i da naši najmlađi razumeju i zapamte da uvek, u svakoj situaciji, mogu i treba da se obrate za pomoć, savet ili informaciju pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova. Zato se ovaj projekat i zove „Zajedno kroz bezbedno detinjstvo“i to je danas naša najvažnija poruka.

Roditelji, deca i nastavnici imali su prilikom da razgovaraju sa policijskim službenicima i vatrogascima, postave pitanja, daju predloge i reše eventualne nedoumice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)