DA SE UBLAŽI PATNJA: Akcija mladih Kraljevčana za pomoć Turskoj i Siriji

G. ĆIROVIĆ

12. 02. 2023. u 14:24

MLADI volonteri Crvenog krsta (CK) u Kraljevu pokrenuli su akciju kako bi animirali svoje vršnjake da se priključe akciji prikupljnjanja humanitarne pomoći za ugroženo stanovništvo pogođeno nedavnim razornim zemljotresom u Turskoj i Siriji.

ДА СЕ УБЛАЖИ ПАТЊА: Акција младих Краљевчана за помоћ Турској и Сирији

CK Kraljevo

Tim povodom, mladi volonteri su u kraljevačkoj Medicinskoj školi održali i edikativne radionice sa temom prevencije i ispravnog reagovanja u slučaju zemljotresa.

- Kraljevčani imaju iskustva sa ovom elementarnom nepogodom, a cilj Crvenog krsta i Crvenog polumeseca je da se ublaži ljudska patnja. Naša obaveza je da pomognemo ljudima u Turskoj i Siriji, a najbolji način je uplata na namenski račun Crvenog krsta Srbije, naravno u skladu sa svojim mogućnostima – kaže Snežana Apostolović iz kraljevačke kancelarije Crvenog krsta.

Prema njenim rečima, za kratko vreme je na namenskom računu u Srbiji prikupljeno blizu šest miliona dinara. Sva uplaćena sredstva biće prebačena na račun Međunarodne federacije društava CK, a dogovoreno je da 60 odsto ide za pomoć Turskoj, a 40 odsto Siriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?