NAJBOLJE SOFIJA I EMINA: U Paraćinu završen novogodišnji đački likovni konkurs (FOTO)
KOJI će se likovni radovi dece naći na kalendaru i čestitkama za Novu godinu opštine Paraćin, otkriveno je sinoć, na proglašenju sedam najboljih đačkih ostvarenja u okviru Novogodišnjeg likovnog konkursa.
U zgradi Regionalnog inovacionog start ap centra (RISC) otvorena je izložba svih prospelih crteža i slika i proglašeno sedam najuspešnijih, po kriterijumima ocenjivača.
Prvo mesto i nagrada od 20.000 dinara pripala je Sofiji i Emini Ilić, učenicama sedmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, Potočac, drugo mesto i 15.000 dinara osvojila je Vasilija Šćepanović (treći razred) iz OŠ „Đura Jakšić“, dok je sa 10.000 dinara za treće mesto nagrađena Elena Milošević, učenica petog razreda OŠ „Stevan Jakovljević“.
Viktorija Đorđević, Dimitrije Bakočević, Tadija Jevtić i Đorđe Antić, učenici škola „Stevan Jakovljević“ i „Đura Jakšić“, osvojili su od četvrtog do sedmog mesta i nagradu od po 5.000 dinara. Njihovi radovi takođe će imati svoje mesto na opštinskom kalendaru i čestitkama.
Organizator Novogodišnjeg likovnog konkursa za đake bila je Opština Paraćin, u saradnji sa Kulturnom centrom.
MASK ŠOKIRAO O ZELENSKOM: On je šampion svih vremena, izveo jednu od najvećih pljački SAD-a
ILON Mask, američki milijarder i budući šef komisije za smanjenje savezne vlade u administraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, nazvao je Vladimira Zelenskog šampionom svih vremena za „jednu od najvećih pljački“ Sjedinjenih Američkih Država.
30. 12. 2024. u 15:29
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (0)