PRVA "ŠARGAREPIJADA": Gosti uživali u jelima od šargarepe

Z. GRUMIĆ

12. 11. 2022. u 20:44

MANIFESTACIJA „Šargarepijada“ priređena je danas prvi put u Begeču, mestu koje je odavno poznato po proizvodnji čuvene begečke šargarepe, jednog od tri proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom sa teritorije Grada Novog Sada.

ПРВА ШАРГАРЕПИЈАДА: Гости уживали у јелима од шаргарепе

Pres služba Grada Novog Sada

Otvarajući manifestaciju, na kojoj je među mnogobrojnim posetiocima bio i gradonačelnik Milan Đurić, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović je naglasio da je

Begeč mesto gde se uzgaja najbolja šargarepa, ne samo u ovim krajevima već i šire.

- Šargarepa je postala brend ovog kraja, zaštitni znak prelepog Begeča. Ona postaje deo identiteta i zato će Novi Sad, koji je uvek znao da prepozna prave vrednosti, ovaj festival kontinuirano podržavati. Brojke od 30.000 tona šargarepe prve klase i 13 gazdinstava koje se bave proizvodnjom šargarepe sa zaštićenim i još osam bez zaštićenog geografskog porekla, za ovo malo mesto govore same za sebe - rekao je Petrović poželvši organizatorima da „Šargarepijada“, iz godine u godinu, postane sve raznovrsnija i sadržajnija ali i prepoznatljiva ne samo u Novom Sadu.

Domaćini manifestacije, Zemljoradnička zadruga „Begečki povrtari“ i Kulturni centar „Begeč“ organizovali su bogat kulturno-zabavni program za posetioce a gosti su imali priliku i zadovoljstvo da probaju različita jela od ovog povrća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd