IZ PROŠLOSTI U BUDUĆNOST: Nesvakidašnja izložba pred zgradom Gradske uprave u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

11. 10. 2022. u 11:02

Povodom tradicionalnih oktobarskih svečanosti, pred zgradom Gradske uprave u centru Kraljeva postavljena je nesvakidašnja izložba pod nazivom „Kraljevo iz prošlosti u budućnost“, autora Save Tufegdžića.

ИЗ ПРОШЛОСТИ У БУДУЋНОСТ: Несвакидашња изложба пред зградом Градске управе у Краљеву

G.Šljivić

Na ukupno 15 stubova zgrade Gradske uprave postavljeno je isto toliko panoa sa fotografijama, među kojima su i autorska dela foto-reportera „Novosti“ Gorana Šljivića, na kojima su, uz kratak opisni tekst, predstavljene znamenitosti, kapitalne investicije, brojne akcije, kulturne i sportske manifestacije karakteristične za grad na Ibru u minulih nekoliko godina.

G.Šljivić

Izložba pred zgradom Gradske uprave u Kraljevu

Tako su na jednom mestu i na ovaj način, pored ostalog, objedinjeni i predstavljeni prvi međunarodni avio-let sa civilnog aerodroma „Morava“ u obližnjim Lađevcima, izgradnja novog paviljona Dečjeg odmarališta na Goču, rekonstrukcija srednjovekovne tvrđave „Maglič“ i verskih objekata na teritoriji Kraljeva, izgradnja nove zgrade Zavoda za javno zdravlje i stanova za pripadnike službi bezbednosti, tradicionalni Veseli spust Ibrom, Međunarodno takmičenje „Čuvar reda“, Balkanski šampionat u atletici i brojne manifestacije koje privlače posetioce iz svih krajeva Srbije.

G.Šljivić

Izložba pred zgradom Gradske uprave u Kraljevu

- Građani Kraljeva, u zavisnosti od uzrasta, sećaju se i lepih i veoma teških dana koje su zajedno sa ovim gradom preživeli. Mnogi Kraljevčani su, u potrazi za boljim sutra, napuštali svoja ognjišta i odlazili u druge gradove, države i kontinente – ističe autor Savo Tufegdžić. - Ova izložba je svedočanstvo da se vremena menjaju, da je Kraljevo sada grad koji ima čime da se pohvali, koji ima strategiju razvoja i u koji se vraćaju odškolovani naraštaji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!