GRADE SE ČETIRI BUNARA: Vrnjčani rešavaju problem vodosnabdevanja

G. ĆIROVIĆ

22. 03. 2022. u 12:41

UKOLIKO sve protekne prema planu i projektu, meštani Vrnjačke Banje kao i njihovi gosti uskoro neće imati problema sa vodosnabdevanjem, odnosno čestim padom pritiska, a ponekad i privremenim nestankom vode naročito u letnjim mesecima.

ГРАДЕ СЕ ЧЕТИРИ БУНАРА: Врњчани решавају проблем водоснабдевања

Opština Vrnjačka Banja

Kako bi se rešio ovaj problem, izazvan povećanjem potrošnje nakon izgradnje novih bazena i hotela u prestonici našeg turizma, i stabilizovalo snabdevanje, ovdašnje Javno preduzeće „Belimarkovac“ započelo je projekte izgradnje četiri nova bunara. Već početkom ovog meseca krenuli su radovi na izvorištu „Vitojevac“, najstarijem u Vrnjačkoj Banji.

- Kapacitet ovog izvorišta je na maksimumu, pa se na istoj lokaciji buši novi bunar dubine 260 metara. Radovi će trajati još dve nedelje, a nakon toga sledi testiranje, potom opremanje i povezivanje na mrežu. Ako sve bude u redu i voda bude odgovarajućeg kvaliteta, Vrnjčani do kraja aprila mogu da računaju na novu količinu vode u mreži – kaže Vladimir Lazić, tehnički direktor preduzeća „Hidro Geo Centar“ angažovanog na ovom poslu.

Novim bunarom, pokazuju dosadašnji rezultati, trenutni kapacitet povećaće se za deset odsto. A, još tri nove nove bušotine, dubine do 200 metara, planirane su kod „Autprevoza“, „Akva parka“ na Raju, kod izvorišta Ugljarevo ili Joševika. Kako je najavljeno, radovi bi trebalo da budu završeni do kraja godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAKOVIM RIVALIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Đoković poslao moćnu poruku