SVETOĐURĐEVSKI DANI U SOMBORU: Niz predavanja i koncert u slavu velikog praznika

J. L.

04. 11. 2021. u 17:13

"SVETOĐURĐEVSKI DANI", koje organizuje Srpska pravoslavna crkvena opština somborska održaće se od 6. do 19. novembra. U okviru manifestacije biće organizovano niz predavanja, izložba i koncert.

СВЕТОЂУРЂЕВСКИ ДАНИ У СОМБОРУ: Низ предавања и концерт у славу великог празника

J.L.

Ovogodišnje "Svetođurđevske dane" otvoriće predavanje oca Ignjatija Šestakova „Značaj cara kao vladara“ koje će biti održano 6. novembra od 18 časova u velikoj sali Gradske kuće, dok će 8. novembra na Dečijem odeljenju somborske Biblioteke biti otvorena izložba „Sveti novomučenici jasenovački u svetlosti vaskrsenja“.

Istoričar Petar Đurđev govoriće na temu „80 godina od krvave okupacije Bačke“ u utorak, a dan kasnije predavanje pod nazivom „Teror kao izraz antisrpskog karaktera okupacione vlasti u Vojvodini od 1941 do 1945.“ održaće prof. dr Saša Marković. Prof. dr Zdravko Jovanović govoriće o „Mučeništvu i stradanju u pravoslavnom bogoslovlju“. Sva tri predavanja će biti održana u velikoj sali Gradske kuće od 18 časova.

Na praznik „Đurđic“, 16. novembra, u somborskom hramu Svetog Georgija od 9 časova služiće se Sveta Liturgija, a 17. novembra od 18 časova u Gradskoj kući biće održana„Savremena čitanja velikog inkvizitora“.

Ovogodišnju manifestaciju „Svetođurđevski dani“ zatvoriće koncert grupe „Nektarija“, koji će biti održan 19. novembra od 18 časova, u sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

PIKSI, GLEDAŠ LI? Dok se Srbija muči sa realizacijom, Joveljić rešeta u Americi (VIDEO)