PREMINUO MILORAD ĐOKOVIĆ: Novinar iz Lazarevca umro posle kraće bolesti

B. P.

26. 10. 2021. u 11:57

NOVINAR iz Lazarevca Milorad Đoković (68) preminuo je posle kraće bolesti.

ПРЕМИНУО МИЛОРАД ЂОКОВИЋ: Новинар из Лазаревца умро после краће болести

Foto: Lična arhiva

Đoković je sarađivao sa više od 40 glasila, objavio je oko 8.000 tekstova.

U Rudarskom basenu „Kolubara” bio je novinar od 1976. do 2014. godine u listu „Kolubara”, koji je izdavao ovaj ugljenokop. Bio je i rukovodilac Odeljenja za informisanje Rudarskog basena i u tri navrata glavni i odgovorni urednik lista „Kolubara”. Dobitnik je brojnih priznanja, među kojima su Povelja „27. juni” Veća saveza sindikata Srbije, „Borbina” nagrada „August Cesarec”, diploma „Zlatna Nika” na Internacionalnom festivalu reportaže i medija „Interfer”, te nagrade Udruženja novinara Srbije „Svetozar Marković” i „Pera Todorović”.

Đoković se bavio i istraživanjem ruskog anarhizma, na čemu je i doktorirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Napisao je više knjiga.

Milorad Đoković biće sahranjen u sredu, 27. oktobra, u 14 časova na groblju u Lazarevcu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: NIKADA NIJE BILO TEŽE - Reporteri "Novosti" u crvenoj zoni kovid bolnice u Batajnici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA DOBIJA ZABRANU 20 GODINA! Trampov predlog: Ako im se ne sviđa, imamo i drugu varijantu

UKRAJINA DOBIJA ZABRANU 20 GODINA! Trampov predlog: "Ako im se ne sviđa, imamo i drugu varijantu"

IAKO će u Ovalni kabinet Bele kuće ući tek za dva i po meseca, već su počele analize može li Donald Tramp ispuniti predizborna obećanja i doneti mir Ukrajini i Bliskom istoku. Prema pisanju "Vol strit džornala", koji se poziva na izvore bliske Trampu, savetnici novoizabranog predsednika nude zamrzavanje rata duž prve linije, konsolidaciju okupiranih teritorija za Rusiju, demilitarizovanu zonu i zaustavljanje integracije Kijeva u NATO na 20 godina.

08. 11. 2024. u 09:02

Komentari (0)

TAJNA KVALITETA KAFE: Benefiti od zrna do šoljice