SRPKINJA UNIŠTILA AMERIKANKU: Danilovićeva piše istoriju, šest godina je čekala na ovo!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

27. 10. 2024. u 10:25 >> 10:29

OLGA Danilović i Kerolajn Dolhajd sastale su se u finalu VTA turnira u Gvangžuu. Slavila je Srpkinja 2:0 u setovima (6:3, 6:1).

СРПКИЊА УНИШТИЛА АМЕРИКАНКУ: Даниловићева пише историју, шест година је чекала на ово!

Foto: Profimedia

U uvodu meča obe su čuvale svoj servis, iako je Danilovićeva na prva dva servisa rivalke imala brejk-loptu, tek u petom gemu došla je do prednosti, koju je nakon potvrdila za 4:2.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Slomljena je bila Amerikanka i već u narednom gemu dozvolila je rivalki priliku da joj oduzme servis, ali nije imala hrabrosti za smeč na mreži Danilovićeva, te se Dolhaj spasla. 

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Sedmi gem bio je najduži, odolela je Danilovićeva naletima rivalke koja je tri puta imala brejk priliku, ali je Srpkinja bila prisebna, potom je napravila novi brejk za 6:3 i 1:0 u setovima. 

Drugi set nije najbolje počeo po Srpkinju. Amerikanka joj je na startu oduzela servis, ali nije uspela da ga potvrdi, već je odmah anulirala njenu prednost Olga. 

Odmah u narednom gemu Danilovićeva se revanširala Amerikanki, oduzela joj servis, a potom i potvrdila brejk za 4:1, nakon čega nije bilo povratka za Dolhajd, te je Olga osvojila prvi turnir na tvrdoj podlozi u karijeri. 

Ovo svakako raduje njene navijače jer to znači da će Srpkinja biti 52. teniserka planete od ponedeljka (njen najbolji plasman u karijeri), što joj garantuje da neće igrati kvalifikacije na Australijan openu koji se igra u januaru, već će biti deo glavnog žreba. 

Danilovićevoj je to treće WTA finale, posle titule u Moskvi 2018. i poraza u Lozani 2022.

BONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA NIJE U REDU SA TIM?: Čuveni teniser otkrio kada bi Novak Đoković mogao da završi karijeru