KAKVA SRAMOTA! Federer ovakvo poniženje nikada nije doživeo, i to u rodnom gradu

Novosti online

25. 10. 2024. u 08:16

Švajcarski teniser Rodžer Federer, iako već neko vreme u penziji, i dalje uživa status legende u svojoj zemlji.

КАКВА СРАМОТА! Федерер овакво понижење никада није доживео, и то у родном граду

Foto: AP

Međutim, ovogodišnji ATP turnir u Bazelu, Federerovom rodnom gradu, iznenadio je mnoge time što je praktično izbrisao Federera iz svih veza sa turnirom.

Prema izveštaju tamošnjeg lista "Blik", Federerovo ime se jedva pominje u vezi sa turnirom, i to samo ispred terena na listi nekadašnjih osvajača. Ovo je posebno iznenađujuće s obzirom na Federerovu ulogu ambasadora turnira, kao i činjenicu da je najviše puta osvajao ovaj turnir, postavši pritom i najstariji osvajač u istoriji. Ipak, sve ove impresivne titule su brzo zaboravljene i "izbrisane" iz istorije turnira.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Prema navodima izvora, glavni razlog za ovakav postupak organizatora leži u nesuglasicama koje su nastale između Federera i istih. Čini se da su organizatori odlučili da zanemare Federerovu izuzetnu karijeru i doprinos turniru usled njihovih nesuglasica, što je rezultiralo potpunim izostavljanjem Federera iz promotivnih i istorijskih elemenata turnira.

FOTO: AP

Ovaj potez organizatora je izazvao veliku pažnju javnosti i pokrenuo brojne rasprave o pravdi i poštovanju prema sportskim veličinama, posebno u njihovim rodnom gradovima. Federerova legenda i dalje živi kroz sećanja njegovih fanova i sportskih entuzijasta širom sveta, ali ovaj potez organizatora je sigurno ostavio gorak ukus u ustima mnogih.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Potez organizatora ATP turnira u Bazelu da praktično izbrišu Rodžera Federera iz istorije turnira, iako je on bio ključna figura u njegovoj promociji i uspehu, podstakao je razmatranje o odnosu prema sportskim veličinama i nasleđu koje ostavljaju iza sebe. Iako je ova odluka izazvala kontroverze, jedno je sigurno - Federerova neosporna veličina i doprinos tenisu će zauvek biti upamćeni širom sveta, bez obzira na poteze pojedinih organizatora.

BONUS VIDEO VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATI BESNI NA SRPSKOG TV KOMENTATORA: Nisu mogli da veruju šta slušaju dok Dinamo Zagreb igra Ligu šampiona (VIDEO)