OPROŠTAJNI INTERVJU RAFAELA NADALA! Kakve reči o Novaku Đokoviću, pomenuo i kad će Srbin u penziju

Novosti online

21. 10. 2024. u 10:22

KRALj "šljake" odlazi u penziju. Rafael Nadal će nastupiti na završnom turniru Dejvis kupa i nakon toga će se povući iz tenisa.

ОПРОШТАЈНИ ИНТЕРВЈУ РАФАЕЛА НАДАЛА! Какве речи о Новаку Ђоковићу, поменуо и кад ће Србин у пензију

Foto: EPA-EFE/STR

Prethodnih dana se takmičio na egzibicionom turniru u Rijadu, gde je proveo dosta vremena sa Novakom Đokovićem, ali i mladim teniserima koji će narednih godina voditi glavnu reč.

U intervjuu koji je dao za španski "AS", Nadal je govorio o Noletu i kakav put predviđa za njega - kao i za Janika Sinera i Karlosa Alkaraza.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

- Što se tiče Đokovića, ne znam. Mislim da je ljudski da Novak, iako je još uvek zdrav, ima određene godine i logično je da nas vreme sve hvata. Kada je Federer otišao, a kada odem ja, s obzirom na to da smo mi bili njegovi veliki rivali, u nekom trenutku može doći do male mentalne krize i pronaći će razlog da se povuče. To se dešava svima. A Novak je dovoljno dobar da, ako je zdrav, nastavi da bude konkurentan na najvišem nivou i da teži osvajanju najvažnijih turnira. Ako je i dalje srećan radeći ono što radi, nastaviće s tim. Ako u nekom trenutku sve što treba da uradi da bi ostao na najvišem nivou više ne bude vredno, povući će se, to je ono što mislim - rekao je Nadal i dodao:

- Što se tiče ostalih, imaju mogućnost da imaju dugu karijeru sa puno uspeha. Ova dvojica su iznad svih drugih. Ne vidim rivala koji bi ih mogao konstantno zaseniti. Na dnevnoj bazi, naravno, ima mnogo dobrih igrača. Ali u srednjem roku, ne postoji niko ko može stvarno da se takmiči s njima, sve dok ne dožive povredu koja bi ih sprečila da igraju na istom nivou.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Na pitanje ko mu je bio najveći rival tokom karijere, Nadal je poručio:

- Đoković je igrač s kojim sam se najviše suočavao, ali za mene je moj najveći rival bio Federer. Kada sam došao na tur, Federer je bio tu i on je bio prvi. U godinama kada sam bio na vrhuncu u svakom smislu, bili su to Rodžer i Novak. No, u prvim godinama, koje na poseban način obeležavaju, Rodžer je uvek bio tu. Mislim, i ne znam zašto, da je moje rivalstvo s njima dvojicom bilo intenzivnije nego ono što su oni imali međusobno. Ne znam tačno koji je razlog, ali osećam da svet to tako doživljava.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA OVO ZNAČI ZA ĐOKOVIĆA? Epilog turnira u Stokholmu mogao bi da pomrsi račune Novaku!