uživoPRENOS, ĐOKOVIĆ - SINER: Kakav meč u Rijadu!

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

17. 10. 2024. u 18:22

NOVAK Đoković nije imao mnogo vremena za odmor nakon finala mastersa u Šangaju. Srbin je Saudijskoj Arabiji gde učestvuje na "Slemu šest kraljeva", a rival u polufinalu mu je Janik Siner, najbolje rangirani teniser sveta. Prenos tog meča možete da pratite uživo uz portal "Novosti".

ПРЕНОС, ЂОКОВИЋ - СИНЕР: Какав меч у Ријаду!

Screenshot / DAZN

Drugi set: Đoković - Siner 2:6, 3:4

3:4 - Opet je bila polušansa za Noleta. Imao je 15:30, no servis je Italijanu priskočio u pomoć i uspeo je da vrati prednost na svoju stranu.

3:3 - Ekspresnim gemom bez izgubljenog poena Đoković prekida seriju rivala. Veoma brzo se igra i gemovi traju kratku.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

2:3 - Nastavio je seriju Italijan. Dobio je treći gem u nizu i on je taj koji je bliži pobedi.

2:2 - BREJK SINER! Loš gem za Novaka. Siner je napravio brejk i to tako što Đoković nije osvojio nijedan poen. Brzo je Nole ispustio rano stečenu prednost.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

2:1 - Brz gem za aktuelnog šampiona Ju-Es opena. On se na taj način upisao na semaforu u drugom setu.

2:0 - Đoković je potvrdio brej. Ovo je bio možda i najduži gem od početka meča. Ipak, osvajač 24 grend slem titule ga je osvojio tako što je protivniku prepustio dva poena.

1:0 - BREJK ĐOKOVIĆ! Drugi set počinje odlično - brejkom Novaka Đokovića! U finalu Šangaja nije imao nijednu brejk priliku, sad je prvu iskoristio i stekao prednost na startu drugog dela susreta.

Prvi set: Đoković - Siner 2:6

2:6 - BREJK SINER! Još jednom je Siner oduzeo servis Srbinu. Nole je napravio dosta grešaka u ovom gemu i tako omogućio prvom teniseru sve da ubedljivo dobije prvi deo meča.

Screenshot / DAZN

2:5 - Šteta! Bila je ovo dobra prilika da se vrati brejk. Imao je Novak 0:30, servis rivala nije baš idealno funcionisao, ali Janik je uspeo da se izvuče iz te situacije i zadrži prednost brejka.

2:4 - I Đoković je stabilizovao igru i dobija lako svoje servis gemove. Italijan još uvek ime brejk prednosti i zbog toga je bliži osvajanju prvom setu.

1:4 - Veoma se brzo igra, za svega 14 minuta je odigrano pet gemova. Siner je dobio još jedan gem sa "nulom".

1:3 - Ovo se čekalo. Upisao se Đoković na semaforu. Odigrao je dobar gem i čini se da se budi. Ipak, za sad je Janik veoma dobar kada servira.

0:3 - Odlično je Italijan počeo meč. Uspeo je da potvrdi brejk i to bez izgubljenog poena. Čeka se Novak da uđe u pravi ritam.

0:2 - BREJK SINER! Za razliku od meča koji su odigrali pre četiri dana u finalu Šangaja kada u prvom setu nije bilo brejk prilika, momak iz San Kandida je na ovom susretu odmah Noletu oduzeo servis.

Screenshot / DAZN

0:1 - Meč je počeo servisom Janika Sinera. Italijan je dobio prvi gem koji je počeo sjajnim forhend vinerom Đokovića, ali servis prvog na ATP listi je bio dobar i to mu je pomoglo da povede.

Uoči meča:

Nole je pre samo četiri dana igrao protiv Janika Sinera u Kini. Sada će se ponovo sresti, ali za razliku od tog meča koji je Italijan dobio sa 7:6(4), 6:3, ovaj je egzibicionog karaktera.

Ipak, to ne menja činjenicu da su prvi i četvrti igrač planete priredili spektakl i da će svi ljubitelji "belog sporta" uživati u ovom okrašju.

Đoković i Siner su do sad odigrali osam mečeva i trenutni rezultat je 4:4, s tim što je momak iz San Kadida dobio čeriti od poslednjih pet duela.

Ove godine su odigrali dva meča. Osim pobede u Šangaju, Janik je trijumfovao i u polufinalu Australijan opena.

Podsetimo, u drugom polufinalu slema Šest kraljeva snage će odmeriti dva Španca, Rafael Nadal i Karlos Alkaraz.

---

Ako vas zanima Novak Đoković, a i sve ostalo vezano za tenis, pratite vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAKU PUKO FILM! Đoković postavio ultimatum teniskim vlastima - počeo rat kakav beli sport ne pamti!