"NAZADOVAO SAM!" Novak Đoković rešio da "otvori karte" Kinezima pred start mastersa u Šangaju

Novosti online

03. 10. 2024. u 08:52

Novak Đoković se nalazi u Šangaju gde će učestvovati na mastersu, a na konferenciji za medije viđena je zanimljiva scena.

НАЗАДОВАО САМ! Новак Ђоковић решио да отвори карте Кинезима пред старт мастерса у Шангају

Foto: Profimedia

Naime, Novak nikada nije krio želju da nauči njihov jezik, ali čini se da je malo zapustio taj deo svog obrazovanja, pa je napravio malu grešku.

- Vidim nekoliko podignutih obrva. Moram da poradim na svom kineskom. Nazadovao sam - rekao je Novak kroz osmeh, nakon čega se ispravio i na kineskom poručio:

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

- „Osećam duboku i dugotrajnu ljubav prema tenisu“ i „Želim vam da budete bezbedni i zdravi“ - nakon čega je završio konferenciju uz osmeh.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tennis (@tennischannel)

A pre toga Nole je pričao o teniskim temama:

– Volim da igram u Kini, a ove godine imam i ekstra motiv da ovde osvojim stotu titulu u karijeri – istakao je na konferenciji za medije u Šangaju. - Uvek sam imao mnogo uspeha ovde, kao i u Pekingu. Volim podršku navijača koju imam ovde, volim uslove…

Nole nije bio na turnirima još od Ju-Es opena, mada je posle igrao u Dejvis kupu u Beogradu i na egzibiciji u Sofiji protiv Grigora Dimitrova.

– Sada pokušavam da podignem nivo moje igre na treninzima. Igram puno poena, gemova, setova, kako bih dostigao željeni kvalitet. Nisam mnogo turnira igrao u poslednje vreme i nadam se da ću uhvatiti priključak sa ostalima. Nadam se i da ću iskoristiti svežinu i iskustvo iz ranijih uspeha ovde.

Foto: Profimedia

 

Jedno od pitanja se odnosilo na brzinu terena, jer je šangajski masters dugo važio kao najbrži, ali se to promenilo poslednjih godina.

– Teren je i dalje prilično brz – odgovorio je četvorostruki šampion koji ovde nije igrao još od 2019. - Baš smo juče pričali kako je jedno vreme tendencija bila da se igrališta usporavaju a sada je ponovo da se ubrzavaju. Ju-Es open je bio mnogo brži nego prethodnih godina. To mi je i razumljivo jer je tamo mnogo mečeva, igraju se u pet setova i ponekad to iskomplikuje dnevni program koji se mnogo oduži. Meni to ne smeta, mada više volim kada se to radi postepeno nego naglo kao u Njujorku.

Nole se okrenuo i na poslednje uspehe kineskog tenisa. Junčeng Šang je u Čengduu pre desetak dana osvojio prvu titulu, Džidžen Džang je u prvih 50, Ćinven Dženg je pobedila na Olimpijadi…

– Primetio sam – rekao je Đoković. - Baš sinoć sam trenirao sa Džangom, mislim da je on probio led, da je najuspešniji kineski teniser. Penje se uz svetsku listu i pomaže ostalima na shvate da i oni mogu isto. Ženski tenis je u Kini uvek imao mnogo uspeha, Na Li je osvojila dve grend slem titule. Sada je Ćinven olimpijska šampionka i u prvih 10 na svetu.

Podsećanja radi, Nole je slobodan na startu šangajskog mastersa. Rival u drugom kolu će biti pobednik duela Kineza Bua i Amerikanca Mikelesena. 

BONUS VIDEO:  "NOVAKOMANIJA": Navijači pohrlili da se slikaju sa Novakom Đokovićem

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DA LI JE TEŽE ODGAJATI ĆERKE ILI SINOVE? Naučnici dali odgovor - evo koje mame i tate će drastično brže ostariti