SVEMIRSKI TENIS U PEKINGU! Siner je odličan, ali Alkaraz je najbolji

Novosti online

02. 10. 2024. u 14:37

Karlos Alkaraz je pobednik turnira u Pekingu. U velikom finalu Španac je posle velike borbe i preokreta savladao Janika Sinera, prvog igrača sveta, 6:7 (6:8), 6:4, 7:6 (7:3). Meč je trajao više od tri sata.

СВЕМИРСКИ ТЕНИС У ПЕКИНГУ! Синер је одличан, али Алкараз је најбољи

FOTO: EPA-EFE/Kai Forsterling

Prvi set je Siner bukvalno ukrao Alkarazu. Španac je konstantno bio u prednosti, ali nije uspeo da to realizuje. Karlos je prvi stigao do brejka u četvrtom gemu. Sigurno je čuvao prednost sve do devetog gema, kada je servirao za set. Italijan tada uspeva da oduzme servis rivalu i smanji na 5:4. Do kraja su obojica čuvali prednost početnog udarca, iako je u 12. gemu Alkaraz imao set-loptu. Ušlo se u taj brejk u kojem je Španac bio u prednosti. Stigao je i do 6:4 i dve vezane set-lopte. Međutim, nije iskoristio priliku ni na svoj ni na Janikov servis. Sjajni Italijan je vezao četiri poena i stigao do prvog seta.

Alkaraz je uspeo da se vrati u drugom setu. Presudio je možda osmi gem u kojem je Španac spasao tri brejk, a verovatno i meč lopte. Poravnao je na 4:4, a onda je u devetom gemu realizovao brejk-loptu za 5:4. Nije imao problema za razliku od prvog seta da privede posao kraju u drugom delu igre. Bez izgubljenog poena dolazi do 6:4 i 1:1 u setovima.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Alkaraz je zadao prvi udarac u odlučujućem setu. Oduzeo je servis rivalu u trećem gemu i poveo 3:1. U petom gemu je propustio dve vezane brejk-lopte za verovatno nedostižnih 4:1. Siner se izvukao i smanjio na 3:2, a onda u osmom gemu stigao do tri vezane brejk-lopte. Drugu je realizovao za 4:4.

Dobio je Siner i servis na svoj servis i naterao Alkaraza da servira za ostanak u meču. Španac je uspeo da poravna skor uz malo muka, a onda je u narednom gemu propustio brejk-loptu. Ponovo je bio u situaciji da mora da dobije svoj servis gem. Uspeo je i odluka je pala u taj-brejku.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Siner je poveo sa 3:0, ali se Alkaraz sa dva neverovatna poena prvo vratio na 3:2, a onda i poveo sa 4:3 na svoja dva servisa. Osvojio je i naredna tri poena za veliku pobedu.

Bio je ovo njihov deseti međusobni duel i skor je sada 6:4 za Alkaraza. Obojica su ove godine osvojili po dve grend slem titule, Siner Ju-Es open i Australiju, a Alkaraz Rolan Garos i Vimbldon.

I Siner i Alkaraz nastavljaju kinesku turneju učešćem na turniru iz masters serije u Šangaju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

GINEM, USTAJEM, BORIM SE - TO JE SVE ŽIVOT: Andrija Milošević je naučio da mora biti ratnik da bi opstao u današnjem svetu (VIDEO)