"NOVAČE, TI SI..." Karlos Alkaraz je ovo rekao Đokoviću posle finala Vimbldona

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

14. 07. 2024. u 18:01

KARLOS Alkaraz osvojio je Vimbldon drugi put uzastopno. On je u finalu pobedio Novaka Đokovića sa 6:2, 6:2, 7:6(4). Posle meča nije mogao da sakrije zadovoljstvo zbog nove, četvrte grend slem titule.

НОВАЧЕ, ТИ СИ... Карлос Алкараз је ово рекао Ђоковићу после финала Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Otkrio je da je maštao kao dečak da će podizati pehar u Londonu.

- Ovo je sjajno za mene, da ponovo osvojim ovaj trofej. Kad sam imao 12 godina, rekao sam da želim da pobedim ovde. Uspeo sam da ostvarim san i nastaviću dalje. Ovo je najlepši turnir i najbolji trofej koji mogu da osvojim - rekao je Alkaraz.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Potom se osvrnuo na gem u kom je servirao za pobedu i koji je izgubio.

- Bilo je 40:0. On je neverovatan borac i znao sam da će pokušati da nađe šansu. Bilo je jako teško, pokušao sam da ostanem miran, ušlo se u taj-brejk i trudio sam se da igram najbolji tenis. Zadovoljan sam što sam uspeo to da rešim.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Alkaraz je postao tek šesti igrač u istoriji koji je uspeo u jednoj godini da osvoji Rolan Garos i Vimbldon.

- Borim se, verujem. Zaista je sjajna stvar biti u tom društvu igrača koji su osvojili Rolan Garos i Vimbldon u istoj gorini. Novak je to uradio. Ne smatram sebe velikim šampionom još uvek. Trudim se da nastavim da gradim svoje putovanje.

Dotakao se i finala Evropskog prvenstva u kom se sastaju njegova Španija i Engleska.

- Sa mojim timom ću da gledam. Ne znam šta će se dogoditi. Ja sma svoj posao uradio, ostalo je još da to urade i fudbaleri. Biće težak meč.

Na kraju je iskoristio priliku da čestita Novaku na odličnom turniru.

- Čestitam Novaku i njegovom timu. Bilo je teških nekoliko nedelja za tebe, uradili ste neverovatan posao posle Rolan Garosa i operacije. Stigao si do finala, uspeo si da se osećaš fizički dobro, to je neverovatno. Pričao sam sa svojim timom da je neverovatno da si uspeo da igraš mečeve nekoliko nedelja posle operacije. Veliki repsekt za tebe - zaključio je Alkaraz.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SRBINU SE CEPA SRCE: Žarko Lazetić protiv svog TSC-a bije bitku za plasman u Ligu Evrope

SRBINU SE "CEPA SRCE": Žarko Lazetić protiv "svog" TSC-a bije bitku za plasman u Ligu Evrope

TSC i Makabi iz Tel Aviva ukrštaju koplja u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu Evrope, a u centru pažnje je srpski trener Žarko Lazetić koji je letos preuzeo izraelskog prvaka nakon što je prethodne tri godine uspešno vodio ekipu iz Bačke Topole. Zbog rata u Izraelu, večerašnji susret biće odigran na "Haladaš stadionu" u Sombathelju, gde je Makabi zvanični domaćin na evropskim utakmicama.

22. 08. 2024. u 07:38

Komentari (0)

NISTE REZERVISALI LETOVANJE? Spakujte se i otputujte na najpopularniju destinaciju ovog leta po LAST MINUTE cenama, popusti su neodoljivi!