DA LI ĆE SADA BITI JASNO? Teniski ekspert celom svetu objasnio zašto je Đoković najbolji

Novosti online

28. 06. 2024. u 14:29

Najbolji srpski teniser Novak Đoković trenira u Londonu i očekuje se da nastupi na ovogodišnjem Vimbldonu, a sada je teniski ekspert Mats Vilander komentarisao Novaka Đokovića, njegovu povredu, ali i celokupnu njegovu igru.

ДА ЛИ ЋЕ САДА БИТИ ЈАСНО? Тениски експерт целом свету објаснио зашто је Ђоковић најбољи

FOTO: Tanjug/AP

Vilander je na početku rekao da je iznenađen time što se Đoković tako brzo oporavio.

 - Bio sam veoma iznenađen kada sam ga video u Londonu, na par dana pre Vimbldona. Nisam ni znao šta će uraditi. Ali u tome je njegova veličina, on ne planira da bude prvi na svetu, on ne gleda da osvoji najviše grend slem trofeja, on jednostavno rešava probleme dan za danom. Mislim da prosto oseća da mora da dođe na Vimbldon, da uđe u takmičarsko raspoloženje, da se priprema i da pokuša da bude spreman za mečeve na najvažnijem turniru u svojoj karijeri - rekao je Vilander.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Dodao je i da će igranje na Vimbldonu pomoći da Novak što pre uhvati dobar ritam pred Olimpijske igre.

 - To će mu samo pomoći da se vrati brže i bude potpuno spreman za Olimpijske igre kasnije tokom leta. Da je kod kuće, možda bi bolje trenirao, ali istovremeno, ne bi mogao da trenira i igra sa igračima na istom nivou kada je ovde na travi na Vimbldonu - dodao je Šveđanin.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Prokomentarisao je i šta je razlika između srpskog tenisera i preostale dvojice članova "velike trojke".

 - Kada se Novak pojavio, nismo odmah videli njegovu veličinu, jer je ona bila više u njemu nego spolja. Kod Rodžera i Rafe veličina se odmah vidi, u udarcima, u samoj tehnici. Svako je odmah hteo da igra poput Federera. Sa druge strane Đoković udara lopticu kao većina profesionalaca. Jedina razlika je što on igra bekhend kao ostali koji imaju najbolji bekhend, igra forhend kao ostali koji imaju najbolji forhend, servira kao Rodžer koji ima najbolji servis - primetio je Vilander.

Bivši grend slem šampion je rekao da Đoković, za razliku do Federera i Nadala, nema slabosti.

 - Nismo odmah shvatili da on zapravo i nema neku slabost u igri na bilo kojoj podlozi. Trebalo je vremena svima da shvate da je on bez slabosti. Federer je ima, Nadal takođe, ali Đoković stvarno nema slabosti - zaključio je Vilander.

Novak Đoković bi u prvom kolu trebao da igra protiv češkog tenisera Vita Koprive.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DRŽALA JE NJEGOVU GLAVU U KRILU DOK JE UMIRAO: Lični život DŽeki Kenedi je bio obeležen tragedijama