ISTORIJA JE ISPISANA! Karlos Alkaraz i Aleksander Zverev odigrali strašno finale Rolan Garosa, a ono je ostalo u senci skandala

Novosti online

09. 06. 2024. u 19:33

Karlos Alkaraz i Aleksandar Zverev odigrali su izuzetno zanimljivo finale Rolan Garosa, a grend slem titulu je ovoga puta osvojio mladi Španac, i to posle pet uzbudljivih setova, te preokreta novog šampiona pariskog grend slema. Konačan rezulat glasio je 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2, i to uz jedan ne baš mali skandal.

ИСТОРИЈА ЈЕ ИСПИСАНА! Карлос Алкараз и Александер Зверев одиграли страшно финале Ролан Гароса, а оно је остало у сенци скандала

FOTO: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz je do ovog finala igrao u dva završna meča za grend slem trofej, i oba je dobio, 2022. na Ju-Es openu je titulu osvojio pobedivši Kaspera Ruda u četiri seta, a 2023. Vimbldon savladavši Novaka Đokovića sa 3:2. Sada je treći put stigao do pehara, i ušao u istoriju kao treći Španac kome je to pošlo za rukom na pariskoj šljaci - posle Rafaela Nadala (koji je to učinio rekordnih 14 puta) i sopstvenog trenera, Huana Karlosa Ferera, koji je titulu osvojio 2003, dve sezone pre Rafine prve.

Iako stariji šest godina, Aleksandar Zverev je, sa druge strane, u ovaj meč ušao sa manjim iskustvom kada se radi o grend slem finalima, igrao je do sada jedno, i to 2020. na Ju-Es openu, kada je izgubio do Dominka Tima posle pet setova velike borbe. Ni sada se nije radovao na kraju.

A nisu se svakako radovali ni navijači Novaka Đokovića zbog jednog veoma važnog detalja: desio se priličan skandal na Rolan Garosu, jer ono što je Nole uzalud tražio tokom svog kobnog meča, na kome je doživeo povredu, pa morao i na operaciju, sada je Alkaraz zatražio - i odmah mu je uslišeno!

Što se samog teniskog megdana tiče, četvrti nosilac, koji je do ovog megdana vodio sa 5:4 protiv Alkaraza, uključujući pobede na minulom Završnom mastersu i ove godine na Australijan openu, isprva se baš mučio, potom preokrenuo rezultat, a onda poklekao.

Španac je ne samo bolje otvorio duel, već je sigurnom igrom osvojio uvodnu deonicu, a onda doživeo dva velika rezultatska pada.

Rus sa nemačkim državljanostvom je naime, posle 1:2 u drugom setu osvojio pet gemova u nizu, a onda je isto to učinio nakon što je Alkaraz vodio sa 5:2 u trećem. 

Činilo se da je Zverev tada na vrlo kratak korak od trofeja, vodio je sa 2:1 u setovima, delovao samouvereno, imao odgovore na sve izazove...

... no, u četvrtom segmentu španski teniser se razgoropadio.

Za "tili čas" je došao do 4:0, da bi potom izdržao nalet rivala, koji jeste napravio brejk, no doživeo i sam još jedan, pa u velikoj borbi u završnom gemu ipak "položio oružje", te je na red došao peti set.

A odlučujuća deonica bila je priča za sebe.

Imao je Nemac još jednom brejk šansu, za prilazak na 4:2. Ni to nije iskoristio.

Osmehnuo se tada Alkaraz, zadovljan što je "preživeo" i taj izazov.

Smeškao se i nedugo zatim kada je, uz još jedan brejk, "odservirao" svoju treću grend slem titulu...

... i to u svom trećem grend slem finalu.

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đokovićpratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?