TEK SLEDI SPEKTAKL! Novak Đoković igra protiv dvostrukog uzastopnog finaliste Rolan Garosa - od kog je ove godine izgubio!

Novosti online

03. 06. 2024. u 22:20

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, a koji sati kasnije saznao i ko mu je sledeći rival.

ТЕК СЛЕДИ СПЕКТАКЛ! Новак Ђоковић игра против двоструког узастопног финалисте Ролан Гароса - од ког је ове године изгубио!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je u neverovatnom meču u pet setova pobdio Serundola a onda je, dok se srpski as obraćao novinarima, počeo da se privodi kraju meč sa kojim se Noletov "ukrštao".

Na kraju, Đokovićev sledeći suparnik postao je dvostruki uzastopni finalista Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, Kasper Rud.

On je, kao sedmi nosilac, pobedio 12. favorita, Amerikanca Tejlora Frica, u četiri seta - rezultat je glasio 7:6(6), 3:6, 6:4, 6:2.

Kasper Rud tokom meča sa Tejloro Fricom u osmini finala Rolan Garosa / FOTO: Tanjug/AP

U prvoj deonici obojica takmičara su propuštala set lopte, Fric u taj-brejku, pre nego što je aktuelni vicešampion osvojio taj segment, a onda je američki teniser uzvratio.

Ipak, za podvig nije imao snage, pa je norveški teniser prošao u četvrtfinale, čime se zborio da po drugi put ove godine igra sa Novakom Đokovićem. A u prethodno meču ga je pobedio.

Novak Đoković - Kasper Rud, "H2H" - međusobni mečevi


Nole, koji je sa 37 godina punih "12 sezona stariji" od Ruda, vodi sa 5:1 u pobedama.
Pritom, pobedio je Đoković Kaspera Ruda i na Rolan Garosu, i to u finalu prošle godine (7:6(1), 6:3, 7:5), ali je potom Norvežanin ove izveo revanš - u polufinalu mastersa u Monte Karlu bilo je 6:4, 1:6, 6:4 za njega.

Novak Đoković i Kasper Rud posle finala Rolan Garosa 2023 / Foto: Tanjug/AP


Na šljaci, a Rud je igrao na njoj brojne dobre mečeve - uostalom, dvaput je u nizu igrao finale pariskog grend slema (2022. je izgubio od Rafaela Nadala) Novak vodi protiv ovo rivala sa severa Evrope sa 3:1 u trijumfima.

---

Ako vas zanima Novak Đoković, a i sve ostalo vezano za tenis, pratite vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TATA NIJE TU, NEĆE DOĆI: Udovica Nebojše Glogovca o najbolnijem trenutku nakon njegove smrti