ĐOKOVIĆ TO NIKADA NEĆE ZABORAVITI, NIKADA! Tenis je upravo napustila vrlo posebna osoba za Novaka

Novosti online

28. 05. 2024. u 18:16

Rolan Garos 2024 je dočekao novi, emotivni rastanak, dan nakon što je Rafael Nadal, po svoj prilici, odigrao poslednji meč na Otvorenom prvenstvu Francuske čiji je rekorder sa čak 14 grend slem titula.

ЂОКОВИЋ ТО НИКАДА НЕЋЕ ЗАБОРАВИТИ, НИКАДА! Тенис је управо напустила врло посебна особа за Новака

FOTO: Tanjug/AP

Aliz Korne nije osvojila nijednu, ali je ovaj dan za nju, i ne samo za nju, poseban.


Jedan od onih za koje je Francuskinja posebna je - Novak Đoković.

Kada je 2022. Nole bio maltretiran u Australiji, upravo je Korneova rešila da digne glas, i to kada su mnoge Novakove koleginice i kolege "glasno ćutale".

- Znam isuviše malo da bih sudila o ovoj situaciji. Ali, ono što znam, to je da je Novak uvek bio prvi koji je istupao u interesu tenisera. Ali, niko od nas nije istupio za njega. Ostani snažan, Nole.

Korne je danas završila karijeru u pojedinačnoj konkurenciji. Impresivnu karijeru.

Sedmi nosilac, Ženg Ćinven, pobedila je francusku teniserku 6:2, 6:1, čime je stavila tačku na njen 20. nastup na Rolan Garosu.


Korne, 34-godišnjakinja koja je vlasnica rekorda zahvaljujući uzastopnim nastupima na čak 69 grend slemova, a 72. ukupno (najbolji rezultat bilo joj je četvrtfinale Australijan opena pomenute 2022. kada je branila Novaka Đokovića), briznula je u plač posle ovog poraza.


Ne zbog rezultata, već zbog snimka njenih najvećih uspeha, snimka koji je emitovan na stadionu "Filip Šatrije", a koji je bio posvećen igračici čiji se debi tu dogodio još kad je bila 15-godišnjakinja.


- Bio je ovo težak dan za mene, pun emocija. Ovo je bila jedna knjiga 'dugačka' 20 godina, a sada okrećem novu stranicu, novo poglavlje u mom životu. Volela bih da sam igrala bolje, ali... dala sam sve što sam mogla ovom sportu - rekla je Aliz Korne, osvajačica sedam VTA titula i veliki pobornik pravde, što je potvrdila istupanjem za Novaka Đokovića, kada su ga se mnogi drugi odrekli.

Kada igra Novak Đoković?

Đoković i njegov rival Pjer Ig Erber treba da izađu na Centralni teren u utorak ne pre 20.15.

Njihov meč "zatvara" program za taj dan, a iako postoji krov koji štiti aktere na centralnom terenu, kiša koja danas pravi haos organizatorima u Parizu, sigurno će "seckati" program čak i na glavnom igralištu.

Tamo su najpre u podne igrale dame, Dženg i Korne (6:2, 6:1), potom Kasper Rud i kvalifikant Meliđeni Alveš, zatim Andrejeva i Sabalenka te, u pomenutom večernjem terminu, Nole i njegov rival iz Francuske.

Iako njih dvojica zajedno imaju 70 godina, Đoković je protiv četiri godine mlađeg Francuza dosad igrao samo jednom. I to pre 11 godina. Tada je Srbin, takođe u Parizu, ali u "Bersiju", na mastersu, pobedio Erbera sa 7:6 (3), 6:3.

Igra i Hamad Međedović

Srbija će imati još jednog predstavnika u konkurenciji tenisera koji će na teren izaći u u utorak.

U pitanju je Hamad Međedović, čiji je rival na startu Rolan Garosa Italijan Flavio Koboli.

Oni igraju na 13. terenu, i to kao treći, a imajući u vidu da tamo program nije počeo ni dva i po sata od prvobitno zakazanog starta (u 11 časova), te da najpre igraju teniserke Kruger i Korpač, pa teniseri Mekdonald i Grikspor, očekuje se da će Međedovićev meč sa Kobolijem početi tek predveče po našem, srednjoevropskom vremenu.

---

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đokovićpratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor