NOVAK ĐOKOVIĆ OBEĆAVA: Želim da što pre...

Preispitivanje oko motivacije i zasićenost jedna su stvar, a nešto sasvim drugo polazak u odbranu titule i borba za još jednu grend slem titulu. Mnogo toga oko spremnosti Novaka Đokovića (1. ATP) moglo bi da bude jasnije večeras, posle njegovog meča protiv Francuza Pjer-Iga Erbera (142. na ATP listi), u prvom ovogodišnjem nastupu najboljeg tenisera svih vremena na pariskoj šljaci, u večernjem terminu od 20.15 sati.

НОВАК ЂОКОВИЋ ОБЕЋАВА: Желим да што пре...

Foto: Goran Čvorović

- Znam za šta sam sposoban, a posebno na grend slemovima gde inače igram svoj najbolji tenis. Bar uvek imam za cilj da igram najbolji tenis, a većinu karijere sam bio sposoban da to i uradim. To je i sada cilj – poručuje Đoković u najavi.

 Što se tiče šljake, naglašava da je poznato da vrhunac želim da postigne u Parizu:

- Prošla godina je bila neverovatna, posebno na Rolan Garosu, i nadam se da ću ponovo imati sjajan turnir. Prvih pet meseci u ovoj godini nisu bili baš sjajni kada je reč o mom tenisu. Zato sam svakodnevno fokusiran na to da izgradim formu i zamah kako bih imao bolje šanse da napredujem dalje na turniru.

Vidljivo je da Novakova forma u poslednje vreme oscilira, svestan je toga i sam, ali je istovremeno poručio da takvo sagledavanje njegove igre može da se primeni samo na manje turnire. Igranje na grend slemu, nastupi za Srbiju i predstojeće Olimpijske igre koje će biti održane ovog leta u Parizu, spadaju u neku sasvim drugu kategoriju, kada je u pitanju zainteresovanost.

Nije Erber, koji je od organizatora dobio vajld kartu za nastup, protivnik od koga bi Novak u obična vremena trebalo da strepi. Nije ni sada, čak iako će na svojoj strani imati eho čitavog "Šatrijea". Sve će, isključivo, zavisiti od Novaka, i od brzine kojom će "ulaziti" u turnir. Uvek je govorio da je na ovako zahtevnim takmičenjima potrebno da se dogodi "prelomna tačka", odnosno meč od koga sve kreće naviše.

- U tom kontekstu prelomna tačka može da bude već prvi meč, a možda tek dođe na kraju. Sve zavisi od turnira, mečeva, osećaja. Nadam se da će doći što pre, da mogu da uhvatim zalet. To je cilj – poručio je Đoković pred početak pariske teniske smotre.

U tenisu, inače, a naročito na grend slemovima, koncentracija mora da bude vrhunska od prvog do poslednjeg trenutka, ako se teži uspehu. Svestan je toga i Novak, koji je toliko puta do sada pokazao da mu u tome, kada je maksimalno usredsređen, nema ravnog. Za veće oscilacije tu nema mesta.

- Dugo traje ovaj grend slem, dve i po nedelje, treba imati stprljenje i predanost sve vreme. Oseća se konstantna tenzija. Ne može čovek previše da se opušta i uživa – ističe Novak.

Osim što teži za druge nedostižnoj 25. grend slem tituli, ulog za Novaka će biti i ostanak na prvom mestu, ali naš as je još unapred odagnao sve sumnje ističući da ga taj segment u teniskoj statistici više ne zanima, imajući u vidu šta je sve do sada postigao (i) u tom domenu.

Bodovne projekcije kažu da bi Đoković trebalo da uđe bar u polufinale, da bi pokušao da zadrži čeonu poziciju. S druge strane, Italijana Janika Sinera (2. ATP), koji brani svega 45 bodova, sam plasman u finale sigurno izbacuje na vrh, čak i da Novak ponovo ove godine podigne trofej na "Šatrijeu".

- Iskreno, trenutno ne razmišljam o tome. Poznati su mi scenariji, ali trenutno ne mislim o tome. Sigurno mi je to san, ali na drugi način sam veoma opušten. Ako se desi, odlično. Biću veoma srećan. Ako ne, još sam veoma mlad. Nadam se da ću moći da dođem do te tačke. Videćemo kako ću se osećati na terenu - nije želeo Siner da se bavi kalkulacijama.

Juče je Italijan, koji se vraća posle povrede, na "Langlanu" lako, za nešto više od dva sata, u prvoj rundi izbacio Amerikanca Kristofera Jubanksa (43 ATP) u tri seta, sa 6:3, 6:3, 6:4.

- Samo pokušavam da se vratim tamo gde želim da budem, nastojeći da izgradim samopouzdanje. Svaki dan, svaki udarac koji napravim na treningu ili u meču, važni su u ovom trenutku. Jedva čekam da se takmičim. Volim takmičenje. Može mnogo da se trenira, ali bez takmičenja nije baš zabavno – zaključio je Italijan koji trenutno našem Novaku najviše preti na vrhu liste najboljih tenisera sveta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

USKORO POČINJE STROGI POST: Posvećen je Svetim apostolima Petru i Pavlu, evo šta ne bi trebalo da jedemo