ROLAN GAROS - REZULTATI: Kad je kiša prestala, počele su teniske drame!

Novosti online

28. 05. 2024. u 17:10 >> 19:42

Novak Đoković je na Rolan Garos došao da bi popravio ovogodišnji ne baš sjajan utisak na prethodnim turnirima, na kojima je zabeležio mnogo neočekivanih poraza, a neočekivana dešavanja obeležavaju i ovaj, treći po redu radni dan na Otvorenom prvenstvu Francuske.

РОЛАН ГАРОС - РЕЗУЛТАТИ: Кад је киша престала, почеле су тениске драме!

FOTO: Tanjug/AP

Naime, u vreme prvobitnog objavljivanja ove vesti, a u pitanju je bilo 13 časova po našem, srednjoevropskom vremenu, ne samo da nije bio završen nijedan meč (program uglavnom počinje u 11 sati, na većini terena), već nijedan megdan do tada nije ni počeo u muškoj konkurenciji.

Razlog?

Kiša.

Ponovo, kao i prethodnih dana.

Ali, oko 14 časova počelo je da se razvredrava na "gradom svetlosti", pa su teniseri mogli na igrališta na otvorenom...

Podsetimo,danas igra Hamad Međedović i to sa Kobolijem, a Novak Đoković, koji ne nastupa pre 20.15 protiv Erbera, ima više sreće, jer centralni teren na kome se on nadmeće - ima krov.

Rolan Garos - rezultati 3. dana - teniseri

Prvi je ovog utorka dalje prošao - Kasper Rud.

I ne čudi, kao nekoko vrlo dobro zna kako izgleda dogurati do završnice Rolan Garosa, on je ulogu favorita (7. nosilac) potvrdio protiv 137. igrača planete, Brazilca Meliđenija Alveša savladavši ga sa 6:3, 6:4, 6:3.

Potom je prolazak u drugu rundu ostvario i Argentinac Tomas Marija Ečeveri, i to eliminisavši domaćeg takmičara, Kazoa, posle preokreta - 3:6, 6:2, 6:1, 6:4. Bio je to duel 29. i 77. na ATP listi.

Najubedljiviji je bio Aleks de Minor, koji je izgubio samo tri gema: on je 60. igrača sveta (Australijanac je 11.), Amerikanca Aleksa Mikelsena, deklasirao sa 6:1, 6:0, 6:2.

"Dželat" Novaka Đokovića na turniru u Ženevi, Tomaš Mahač, u tri seta je prebrodio prvo kolo pariskog grend slema. On je Portugalca Nunja Borhesa pobedio sa 7:6(3), 6:4, 6:3.

U drugu rundu se plasirao i domaći igrač, Arutr Rinderkneš, koji je takođe sa 3:0 (6:2, 6:4, 7:5) elininisao Australijanca Votsona.

Prvu pobedu od Španaca u utorak je ostvario Alehandro Davidov Fokina, koji je autsajdera iz Poljske, Valentina Vačeroa, savladao sa 4:6, 6:2, 6:2, 7:6(2).

Odmah potom, i Tejlor Fric je opravdao ulogu favorita: kao 12. sa ATP liste pobedio je 71, Federika Koriju, takođe u četiri seta, takođe posle gubitka prvog - 2:6, 6:1, 6:2, 6:1.

Španski derbi u svoju korist rešio je Haume Munar, koji je sa 6:1, 4:6, 6:4, 6:1 savladao Roberta Bautista-Aguta, a njihov sunarodnik Pablo Karenjo-Busta je ispao sa Rolan Garosa. U četiri seta, posle preokreta (5:7, 6:1, 6:3, 6:0) pobedio ga je Argentinac Marijano Navone.

---

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đokovićpratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SVET JE ZGROŽEN: Osuđeni pedofil učestvuje na Olimpijskim igrama Pariz 2024, evo i kako su ga pustili