OBRADOVIĆ ZAGRMEO: "Zašto je Đoković to zaslužio?!"

Novosti online

13. 05. 2024. u 15:09

Teniski trener Bogdan Obradović izjavio je danas da najbolji igrač sveta Novak Đoković nije zaslužio ovakav tretman organizatora Mastersa u Rimu.

ОБРАДОВИЋ ЗАГРМЕО: Зашто је Ђоковић то заслужио?!

FOTO: Tanjug/AP

Komentarisao je Đokovićevu saradnju sa Nenadom Zimonjićem.

 - Đoković sada sa Nenadom Zimonjićem i siguran sam da njih dvojica rade na nekim elementima, tako da je tu potrebno i malo vremena da to sve uđe u priču i ritam. Ono što je dobro je i to da Novak i dalje ima tu želju za radom i da formira svoj tim, popravi igru, da uradi nešto novo. Nije mu lako u ovom delu sezone sada, jer je sada prioritet na tim turnirima na šljaci - rekao je Obradović za televiziju K1.

On je podsetio da će olimpijski turnir na Igrama u Parizu biti odigran na šljaci. Đoković će i pored poraza u Rimu zadržati prvo mesto na ATP listi.

Đoković je posle pobede nad Korentanom Muteom (2:0) u drugom kolu Mastersa u Rimu na izlazu sa terena pogođen flašom koja je nesrećnim slučajem ispala iz ranca jednog navijača koji je čekao na autogram.

  - Sasvim sigurno je da se nešto tu desilo. Samim tim da sa te visine ispadne ta flašica puna vode i da ga udari u glavu, to je stvarno nesmotreno. Igrači nisu tu bezbedni, organizatori tu prave propust. Moguće da je i to imalo velikog uticaja na igru Novaka, ali Đoković nije želeo previše o tome da govori. Nije želeo da stavi nekome toliku odgovornost, jer on je takav - naveo je Obradović.

On je istakao da organizatori turnira moraju da naprave poseban deo igračima za druženje sa navijačima.

 - Trebalo bi napraviti to da nakon meča u nekom prostoru igrač priđe, potpiše autograme, slika se. Na nekom bezbednijem prostoru. Incident može da se tumači na više načina. Možda je namerno bačena flašica, mislim, znamo da nije, ali opet sve može da bude u opticaju - dodao je srpski teniski trener.

Obradović je podsetio da se organizatori Mastersa nisu izvinili najboljem teniseru sveta.

  - Svi su čekali kakva će njegova reakcija da bude, pa su se tako postavljali. On nije kriv ni za šta, a stavljen je u poziciju da bi trebalo da se brani. Rekao je da ga je bolela glava, da nije spavao i da mu nije bilo dobro. Nije zaslužio sve ovo iako je bilo slučajno. Nije mi jasno kako obezbeđenje nije odreagovalo kada je videlo čoveka sa tolikim rancem - rekao je Obradović.

Pojedini navijači su zviždali Đokoviću posle poraza od Tabila.

 - Ne znam šta bi Novak trebalo da uradi da bi dobio aplauz. Ja ne znam zašto su oni zviždali. Dajte neku suzu radosnicu, nešto recite. To je ta prokleta politika koja je ušla i u sport i tu se zaglavila. Oni već godinama diktiraju netrpeljivost ka Novaku, bez ikakvog razloga. Ispoštuje svakoga, ne brani se. Užasno mu je teško. Ne shvatam kako publika ne shvata da se on priprema za OI i trebalo bi u tome da ga podrže - istakao je Obradović.

Đoković je juče u trećem kolu Mastersa u Rimu poražen od Čileanca Alehandra Tabila 6:2, 6:3.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!