"ZA MENE JE FEDERER NAJKVALITETNIJI TENISER SVIH VREMENA": Španski trener surovo iskren

Novosti online

23. 04. 2024. u 12:05

Španski teniski trener Hoze Igeras bio je trener Majkla Čenga kada je 1989, osvajanjem Rolan Garosa, postao najmlađi grend slem šampion u istoriji.

ЗА МЕНЕ ЈЕ ФЕДЕРЕР НАЈКВАЛИТЕТНИЈИ ТЕНИСЕР СВИХ ВРЕМЕНА: Шпански тренер сурово искрен

FOTO: AP/Tanjug

– Čeng je sa mnom postao prvi američki teniser koji je posle 54 godine trijumfovao na Rolan Garosu. Tri godine kasnije i Kurijer je sa mnom pobedio u Parizu, i to dva puta zaredom. U poslednjih 12 godina otkako sam postavljen za direktora razvojnog programa u SAD, nekoliko juniora je pobedilo na Garosu - rekao je Igeras.

Bio je i sa Džimom Kurijerom koju godinu kasnije kada je osvojio po dva trofeja u Parizu i Melburnu i postao broj 1. Radio je i sa Pitom Samprasom, Serhijem Brugerom, Karlosom Mojom i mnogima drugima među kojima je i Rodžer Federer. Švajcarac ga je 2008. angažovao zbog rada na šljaci, a on je godinu dana kasnije jedini put osvojio Rolan Garos.

– Za mene je Federer najkompletniji teniser u istoriji. On je bio šesti na svetu i osvojio 16 titula, ali nijednu značajnu. Tu je i Nadal koji nikada nije prestao da napreduje i spada među najbolje igrače voleja na Turu. Rafa nikada ne promašuje lak volej, njegovi procenti su brutalni. Za Đokovića to isto važi, pogotovo kada igra bekhend slajs ili drop šot. Sada veoma osvežavajuće deluje Alkaraz - rekao je Igeras.

Interesantno je da je Igeras jedini trener koji je dao otkaz Federeru.

– Dobio sam novu, mnogo bolju ponudu Američke teniske federacije da radim sa mladima. Smatrao sam da će to biti važnije, da ću na taj način uticati na više ljudi. Zato sam odlučio da prestanem da radim sa Rodžerom posle njegovog osvajanja Ju-Es opena 2008.

Iako rođen u Španiji, najveće trenerske uspehe je postigao kada se na prvi poziv Teniske federacije SAD krajem osamdesetih preselio u tu zemlju.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako sam uzeo nekoliko hiljada funti u zatvorskoj ćeliji

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)