"PAMTIM PORAZ ĐOKOVIĆA": Alkaraz govorio o Olimpijskim igrama, prisetio se Novakove eliminacije

Novosti online

19. 02. 2023. u 15:19

ŠPANSKI teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale turnira u Buenos Ajresu. Jedan od najboljih igrača današnjnice upitan je i za Olimpijske igre na kojima bi trebalo da nastupi naredne godine.

ПАМТИМ ПОРАЗ ЂОКОВИЋА: Алкараз говорио о Олимпијским играма, присетио се Новакове елиминације

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Kada je reč o najvećoj sportskoj smotri, momku iz Mursije je posebno u sećanju ostala ona iz Rija 2016. godine i poraz Novaka Đokovića od Huana Martina del Potra.

- Pre svega sećam se Olimpijskih igara u Riju, gledanja Rafinih mečeva, ali i pobede Del Potra nad Đokovićem u prvom kolu. Sećam se da sam dosta mečeva sa tih Igara gledao. Osim toga, ne sećam se mnogo, ali Igre su svakako događaj na kojem zaista želim da učestvujem, želim da doživim to iskustvo. Olimpijske igre su nešto najbolje za igrača i državu - rekao je Alkaraz.

Trenutno drugi teniser sveta će večeras od 20 sati u finalu Buenos Ajresa odmeriti snage sa Britancem Kameronom Norijem.

- Finalu pristupam sa sledećom filozofijom: ona se ne igraju, ona se dobijaju. Imam to na umu. Moram da dam sve od sebe, ne mogu da dozvolim da me nervi sputaju, da mi ne dopuste da opustim ruku, uživam i budem svoj na terenu. Posebno na početku, ti trenuci su veoma važni. Morate da se oslobodite napetosti igranja finala i da uživate u njemu - zaključio je Alkaraz.

Podsetimo, mladom 19-godišnjaku je ovo prvi turnir u sezoni. Do sada nije igrao zbog povrede.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO: Sa ovih 5 stvari biće nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu