"TREBA MI MOJ REKET NAZAD": Rafael Nadal dramio u Melburnu, a razlog je bizaran (VIDEO)

Novosti online

16. 01. 2023. u 09:43

Branilac titule na Australijan openu, španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u drugo kolo prvog grend slem turnira u sezoni, pošto je pobedio Britanca Džeka Drejpera sa 7:5, 2:6, 6:4, 6:1.

ТРЕБА МИ МОЈ РЕКЕТ НАЗАД: Рафаел Надал драмио у Мелбурну, а разлог је бизаран (ВИДЕО)

Foto AP

Osvajač 22 grend slem titule je do svoje prve pobede u 2023. godini stigao posle tri sata i 43 minuta igre i 17. put u karijeri se plasirao u drugo kolo Australijan opena gde ga čeka Amerikanac Mekenzi Mekdonald.

"Ako se uzme u obzir sve kroz šta sam prošao u proteklih šest meseci, ovo je veoma dobar početak turnira", rekao je Nadal.

Drejper je pružio jak otpor Nadalu. Branilac trofeja nije igrao sjajno i nikako mu nisu odgovarali "dvoranski uslovi", pošto je krov zatvoren zbog kiše u Melburnu, a nisu to bile jedine stvari zbog kojih se Nadal žalio kod glavnog sudije.

Pri rezultatu 4:3 u prvom setu, Nadal je priredio "pravu malu dramu" pošto je otišao da "kopa" po torbi i nije mogao da pronađe reket koji mu je u tom trenutku bio potreban i ostao je u čudu šta se desilo.

- Treba mi moj reket nazad! Dečak koji skuplja loptice je odneo reket... - žalio se Nadal kod glavnog sudije dok je premetao po torbi, a na kraju je odustao i uzeo jedan od preostalih nekoliko - iako mu u tom trenutku nisu odgovarala "podešavanja" na samom reketu.

Naime, o čemu se radi? Dečak koji skuplja loptice je pogrešan reket odneo na španovanje žica, a na tom reketu je Nadalu ostao i takozvani "vibrastop", odnosno prigušivač vibracija koji koriste svi teniseri. Španac mu je zamerio, ali kada je sve prošlo kako treba stigao je u Melburnu i osmeh od Španca.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

KAKVA BOMBA: Mitrovića po svaku cenu žele u Premijer ligi?