ĐURO I MINA POBEDNICI: U Apatinu održan Dunavski polumaraton

J. L.

21. 10. 2024. u 16:30

Član Atletskog kluba Apatin, Đuro Borbelj prvi je prošao kroz cilj na 28. Dunavskog polumaratona u Apatinu i to za 1:07:41. U ženskoj konkurenciji,trijumfovala je Mina Kosanović iz Inđije, koja je na cilj stigla sa vremenom 1:19:46.

ЂУРО И МИНА ПОБЕДНИЦИ: У Апатину одржан Дунавски полумаратон

foto: Opština Apatin

Oboje takmičara pohvalili su apatinsku stazu i sunčano vreme, ali su istakli da je vetar posle okreta na 13.5 kilometara kod Plave Ruže usporio trkače u poslednjoj deonici.

-Ovo je treća godina uzastopno da sam seniorski šampion države u polumaratonu, a to je za mene i moj Apatin velika stvar. Osim pobede, hteo sam da idem na lični rekord, ali nisam imao konkurenciju za to, a i vetar nije bio na mojoj strani. Kada sam krenuo od Plave Ruže, vetar mi je duvao u grudi. U malo boljim uslovima, sigurno bih bio na granici 1:06, ali sam zadovoljan i ovim rezultatom - izjavio je Borbelj neposedno po završetku trke.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Ovaj atletski spektakl okupio je 700 takmičara iz cele zemlje i regiona, koji su se nadmetali u polumaratonskoj trci na 21,097 km, trci na 10 km, štafetnoj trci, kao i u nordijskom hodanju. Posebnu pažnju privukla je i humanitarna trka za decu na 400 metara, koja je realizovana u saradnji sa Crvenim krstom Apatin, neposredno nakon starta glavnih trka.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOBRO JE ŽENE, SMIRITE SE! Jelena Đoković zavodi red!