NOVI SVETSKI REKORD! Kenijska Atletičarka ušla u istoriju

Filip Milošević

13. 10. 2024. u 23:00

Kenijska atletičarka Rut Čepngetič pobedila je danas na maratonu u Čikagu uz novi svetski rekord.

НОВИ СВЕТСКИ РЕКОРД! Кенијска Атлетичарка ушла у историју

FOTO: EPA

Čepngetič je trku završila posle dva sata, devet minuta i 56 sekundi. Prethodni svetski rekord držala je Etiopljanka Tigist Asefa sa dva minuta 11 mituta i 53 sekunde, koji je postavila prošle godine na maratonu u Berlinu.

- Osećam se se sjajno, ponosna sam na sebe, moj san se ostvario. Ove godine je bilo savršeno vreme i dobro sam se pripremila. Srećna sam što se svetski rekord vratio u Keniju - rekla je Čepngetič, prenosi Eurosport.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Ona je rekord posvetila nekadašnjem kenijskom atletičaru Kelvinu Kiptumu, koji je u februaru ove godine poginuo u saobraćajnoj nesreći. Kiptum je prošle godine u Čikagu postavio svetski rekord.

- Ovaj svetski rekord posvećujem Kelvinu Kiptumu, pošto je možda mogao da odbrani titulu i ponovo postavi novi rekord - izjavila je Čepngetič.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Drugo mesto osvojila je Etiopljanka Sutume Kebede, koja je za pobednicom kasnila sedam minuta i 36 sekundi. Treća je bila Kenijka Irina Čeptaj koja je zaostala sedam minuta i 55 sekunde.

U konkurenciji atletičara pobedio je Kenijac Džon Korir sa dva sata, dva minuta i 44 sekunde. Drugi je bio Mohamed Esa, a treći Ejmos Kipruto.

BONUS VIDEO: "DA VOLIM CRNO-BELE": Orila se poznata pesma na predstavljanju tima KK Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)