IZ "SRPSKOG MANČESTERA" U LAS VEGAS: U Leskovcu održano izuzetno zanimljivo takmičenje u dizanju tegova (FOTO)

S.O.

26. 09. 2024. u 17:07

LESKOVAC je nadaleko poznat kao "Srpski Mančester", ali proteklog vikenda više je ličio na - Las Vegas. Sve je vrvelo od pravih atleta, muškaraca i žena, jer se u ovom divnom gradu održavao "Balkan open kup" u dizanju tegova, u organizaciji IPL federacije, uz nesebičnu pomoć WRPF federacije, najveće i najjače u svetu, čiji je predsednik za Srbiju akademik Živorad Žika Marković, višestruki srpski, evropski i svetski šampion i rekorder u benč-presu u master kategoriji, koji je i bio domaćin ove svojevrsne smotre snagatora.

ИЗ СРПСКОГ МАНЧЕСТЕРА У ЛАС ВЕГАС: У Лесковцу одржано изузетно занимљиво такмичење у дизању тегова (ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

"Balkan open kup", koji je okupio 150 takmičara iz: Srbije, Bugarske, Mađarske, Grčke, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske, Rumunije, Turske, kao i iz Rusije, bio je, ujedno, i kvalifikacino takmičenje za "Mister Olimpiju Arnold Švarceneger", dogodine u Las Vegasu. Na to najprestižnije takmičenje dolaze samo najbolji i najjači dizači tegova iz celog sveta, a i sam dolazak u grad kocke je svojevrsna pobeda i potvrda kvaliteta. Tako našto i Marković želi da uradi u Srbiji, pa je za narednu godinu najvio održavanje Svetskog prvenstva u WRPF federaciji u nekom od naših gradova.

- Možda će nekome da zvuči čudno to što je "Arnold Švarceneger klasik", koji je bio u IPF federaciji, sada organizovan u saradnji sa WRPF federacijom, čiji sam ja predsednik za Srbiju. Ali, IPF je toliko oslabila da jedva množe da održi 50 takmičenja godišnje, dok naša WRPF po cekm svetu organizuje i više od 250 - ističe gospodin Marković.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

- Takođe, ne znam iz kojih razloga trenutni predsednik IPF u Srbiji želi da omalovaži moje rezultate i uspehe širom planete, koji su dokumantovani na svim validnim paueflifting sajtovima. To je barem lako proverljivo, gde potanko piše gde sam koji rezultat i koju medalju i pehar osvojio.

Inače, apsolutni pobednik prvog takmičenja ovog ranga u Srbiji, odnosno u Leskovcu, je Jovan Maastolović, a u ženskoj Bugarka Vera Marinova.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Prvi dan je zapažen rezultat ostvario junior Jovan Buncić, koji je podigao rekordnih 175 kilograma.Najjači subjunior bio je Dragan Karaica, a najjači junior Filip Prekapalaj. Najbolji rezultat imao je David Šegrt, podigavši 195 kilograma u konkurenciji do 100 kg telesne težine, a apsolutno najbolji rezultat imao je Jovan Mastilović, podigavši 227,5 kg.

Drugi dan takmičenja je bio rezervisano za dame, gde su postignuti svetski rezultati. Vera Marinova ostvarila je najveći total od svih žena, sa 190 kilograma. Od subjuniorki, najveći total imala je Jovana Milkov, podigavši 396 kg, a posebno je za pohvalu njeno mrtvo dizanje 203 kg, što je rekord svih rekorda Srbije od devojke koja ima svega 18 godina.

Treći dan bio je predviđen za muškkarce teškaše. Najveće rezultate ostvarili su Lazar Belošević sa 750 kg, i Jovan Maatilović sa 772,5 kg. Lazar je upisao i najveće mrtvo dizanje, podigavši 350 kg, a Mastilović je imao najveći benč tog dana od 230 kilograma.

- Lazar Belošević je nasnažniji čovek u Srbiji u svim kategorijama, jer je u disipninama mrtvo dizanje podigao 350 kilograma. On je aktuelni osvajač Svetskog kupa i predvodiće reprezentaciju naše zemlju na SP u Attini, gde se očekuje da podigne i svih 400 kiklograma, što će ispisati istoriju svetskog pauerliftinga - ponosno priča Žika Marković, koji je dobio bezbroj čestitki za perfektnu organizaciju Balkanskog šampionata.

Inače specijalni gosti su bili naš proslavljeni bokser Tadija Kačar, koji je i otvorio pektakl u kompleksu prestižnog leskovačkog hotela, zatim akademik, pukovnik Velibor Stević, novinar i pisac Vanja Bulić...

BONUS VIDEO: A POSLE PLASMANA U LIGU ŠAMPIONA... Evo šta se dešavalo u loži Marakane

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici