SPORT JE ŽIVOT, ŽIVOT JE SPORT! Beograd od petka do nedelje po 13. put domaćin Sajma sporta

N. Iljukić

19. 09. 2024. u 14:42

BEOGRADSKA Ada Ciganlija biće srpski centar sporta od petka 20. do nedelje 22. septembra. Ministarstvo sporta i Sportski savez Srbije (SSS) po sjajnoj tradiciji 13. put uzastopno organizuju Sajam sporta, koji je od 2012, pravi festival domaćeg sporta na kojem najveći sportski savezi, kao i brojne državne institucije okupljaju najmlađu, ali i najstariju populaciju na jednom mestu, gde mogu da upoznaju svoje idole, aktuelne šampione i uživo učestvuje u raznim prezentacijama i aktivacijama. Ove godine će Sajam da se održi pod sloganom "Sport je život - život je sport", a svečano otvaranje je u petak u 12.00.

СПОРТ ЈЕ ЖИВОТ, ЖИВОТ ЈЕ СПОРТ! Београд од петка до недеље по 13. пут домаћин Сајма спорта

Sportski savez Srbije

U olimpijskoj godini u kojoj su nas olimpijci i paraolimpijci obradovali medaljama sa Igara u Parizu, posetioci Sajma sporta će imati priliku da upoznaju tajne nekih od sportova koje smo netremice gledali uživo ili pored malih ekrana i ovog leta.

- Ponosni smo na činjenicu da već 13 godina organizujemo Sajam sporta. Nekih prethodnih godina smo bili pod kupolama Beogradskog sajma, ali poslednjih godina smo na otvorenom prostoru, na Adi Ciganliji. I ovog puta ćemo imati priliku da posetiocima pokažemo sve na šta su srpski sport i cela nacija ponosni - kaže predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Najmasovnija sportska organizacija na Balkanu je u saradnji sa Ministarstvom sporta ponosna na način na koji će i ove godine da ugosti posetioce Sajma sporta.

- Očekujemo da i ove godine oborimo rekorde kada je u pitanju broj onih koji će posetiti Sajam sporta. Naglašavam da ovo nije manifestacija na koju treba da dođu oni najmlađi koji su budućnost Srbije. Oni bi trebalo da budu u pratnji roditelja, svojih baka i deka. Da svi vide na šta je srpski sport ponosan i kako se razvija. Očekujemo oko 800 dece koja će se takmičiti ili oprobati na raznim poligonima ili terenima - kaže generelani sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Prvi operativac SSS ističe još nekoliko važnih podataka.

- Kruna ovog Sajma sporta verovatno će da bude finale Lige malih šampiona, u kojem će se takmičiti najuspešnija deca iz 42 opštine širom Srbije. Oni će da pokažu svoju veštinu na poligonu i trci na 20.000 centimetara, kako smo je popularno nazvali još pre nekoliko godina - dodaje Marinković.

Učešće na Sajmu sporta su, pored Ministarstva sporta, Sportskog saveza Srbije i Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta Srbije, uzeli još i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sa Sportskim savezom Vojvodine i Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta, Republički zavod za sport i medicinu sporta, Antidoping agencija Republike Srbije, Sekretarijat za sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, teritorijalni sportski savezi, a među njima i ovogodišnji dobitnik Majske nagrade Sportski savez Kraljeva.

Svoje poligone i štandove imaće i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, a i Fondacija "Novak Đoković" će u petak od 14.00 imati svoju prezentaciju.

Zastupljeno čak 80 sportova

NA Sajmu sporta će biti zastupljeno čak 80 sportova ili disiplina, među kojima su golf, bilijar, streljaštvo, streličarstvo, e-sport (plesni pokreti), MMA oktagon, rvanje, karate, džudo, tekvondo, kik-boks, boks i ostali borilački sportovi, hokej, baštenski šah, fudbal, kajakaški ergometri, košarka (mini-basket, maski zabava), rukomet i odbojka, gimnastika, speleolozi, kriket, korfbol, a tu će biti i Vaterpolo savez, kao i savezi sportova na vodi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju