"DELFINI" OPET SREBRNI: Kako su mladi vaterpolisti Srbije izgubili u finalu kao i u Beogradu 2022

S. K.

10. 07. 2024. u 15:33

MLADI vaterpolisti Srbije se u zemlju vraćaju kao vicešampioni sveta. "Delfini" su u finalu SP do 18 godina u Buenos Ajresu, kao pre dve godine u Beogradu, izgubili od Mađarske - 10:12 (4:6, 2:1, 2:2, 2:3). Za MVP šampionata proglašen je centar Partizana Strahinja Krstić, koji je bio najefikasniji u našem timu sa 20 golova.

ДЕЛФИНИ ОПЕТ СРЕБРНИ: Како су млади ватерполисти Србије изгубили у финалу као и у Београду 2022

foto miloš vukadinović

Srbi tako nisu uspeli da još jednom u prestonici Argentine potope Mađare, jer su na startu SP u grupi A pobedili sa 13:12. U prvoj četvrtini je bila rezultatska klackalica, jer su naši vodili sa 1:0, 2:1, a rival sa 3:2, 4:3 i na kraju sa 6:4. U nastavku se vodila žestoka borba, Srbi su uspeli sredinom treće četvrtine da povedu sa 8:7, da bi Mađari brzo vratili prednost - 9:8.

Poslednju četvrtinu naši su počeli dobro, jer su uspeli da izjednače na 9:9. Međutim, zbog greške u odbrani omogućili su rivalu da se odlepi na 11:9. Srbi su se u finišu unervozili, što je pomoglo Mađarima da odbrane titulu iz Beograda.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Da je naša selekcija igrala u veoma jakoj grupi A, govori i podatak da je i Crna Gora osvojila medalju, bronzanu posle pobede nad Italijom - 12:11.

Srbija: Dimković, Bodiroga 1, Novaković 3, Tomić, Kojić 2, Gladović 2, Canepa, Đokanović 1, Adamović, Krstić 1, Lazić, Savić, Čonkić.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ČISTOG VAZDUHA ZA PLAVO NEBO: Put ka održivoj budućnosti kroz obnovljive izvore energije