NAJJAČE KADA JE NAJVAŽNIJE: Odbojkašice osigurale srebro, a za zlato na EP do 22 godine u Lećeu bore se večeras sa domaćinom, Italijom

S. K.

06. 07. 2024. u 14:19

SREBRO je osigurano. Odbojkašice su sinoć posle velike borbe u polufinalu EP do 22 godine u italijanskom Lećeu savladale neugodne Turkinje sa 3:2 (25:20, 25:23, 20:25, 17:25, 15:10). Izabranice Marijane Boričić će se večeras (21.00) za titulu boriti sa Italijankama, koje su nadigrale Poljsku sa 3:1.

НАЈЈАЧЕ КАДА ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ: Одбојкашице осигурале сребро, а за злато на ЕП до 22 године у Лећеу боре се вечерас са домаћином, Италијом

CEV (ilustracija)

- Svaka devojka je dala svoj doprinos u velikoj pobedi. Bilo je perioda uspona i padova, ali kada je trebalo pokrivale su jednu drugu i uradile veliki posao. Sjajno smo odigrali prva dva seta, zaustavili njihovu najbolju igračicu. U trećem setu je mislim došlo do pada energije i dozvolile smo da se razigraju turske primačice i da im prođe dosta lopti iz četvorke, što nisam očekivala. Ipak, najbitnije je da smo u petom setu bile na visini zadatka i da smo sve vreme praktično držale konce u svojim rukama - ističe za sajt OSS selektorka Srbije Marijana Boričić.

Ruku na srce i pre meča se znalo da će okršaj sa Turkinjama biti veoma neizvestan. Posle 2:0, razigrale su se rivalke i izjednačile na 2:2. Srećom, to nije poremtilo naše devojke.

- Jako teška utakmica, sa puno uspona i padova, mnogo grešaka, ali na kraju smo se radovale. Presudila je naša upornost, nismo odustajale ni kada smo izgubile treći i četvrti set. Jer, nije lako vratiti se kada ispustiti 2:0 u setovima. Ponosna sam na devojke - naglašava Branka Tica.

U našem timu najubojitija je bila Jovana Zelenović sa 20 poena, a pratile su je Ksenija Tomić sa 18 i Branka Tica sa 12.

- Mnogo sam ponosna na devojke, na ekipu. Nijednog trenutka nismo sumnjale da ćemo da pobedimo. Za reprezentaciju Turske igraju devojke koje igraju na svetskom nivou, u najboljim klubovima na svetu. Pokazale smo da možemo da se borimo sa njima, da ih pobedimo - ushićena je Ksenija Tomić.

Polufinale

Srbija - Turska 3:2

Italija - Poljska 3:1

SUBOTA

Za treće mesto

Turska - Poljska 17.30

FINALE

Italija - Srbije 21.00

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima